Osuđen Zadranin

Za pokušaj ubojstva Delijaj dobio tri godine zatvora

Foto: arhiva vl
Za pokušaj ubojstva Delijaj dobio tri godine zatvora
30.04.2010.
u 15:20
Sukob je počeo pijani Muharem Tatar koji je Delijaja udario šakom u glavu, no zauzvrat je uboden kuhinjskim nožem, a taj napad jedva je preživio.
Pogledaj originalni članak

ZADAR - Fadil Delijaj (41) iz Zadra nepravomoćno je danas na zadarskom Županijskom sudu osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Muharema Tatara, 46-godišnjega državljanina BiH.

Pokušaj ubojstva dogodio se u svibnju 2007. godine ispred jedne pekarnice u ulici Put Kotlara u Zadru, kada je Tatar, koji je bio pod utjecajem 1,6 promila alkohola u krvi, kako je u obrazloženju presude kazala predsjednica Sudskog vijeća Dijana Grancarić, najprije verbalno, a potom i udarcem šakom u glavu napao Delijaja. On mu je uzvratio zarivši mu kuhinjski nož u predjelu lijevog bubrega, što je izazvalo veliko krvarenje pa je Tatar spašen samo brzom liječničkom intervencijom.

Sutkinja Grancarić istaknula je kako je Delijaj nož zario s neizravnom namjerom, svjestan kako može ubiti Tatara, koji je, pak, ostao bez bubrega. Dodala je kako su pri dosuđivanju kazne, koja je manja od one koju je predvidio zakon, olakotne okolnosti bile Delijajeva neosuđivanost, potom da je otac troje malodobne djece te da je, iako se Tataru nije ispričao, više puta izrazio žaljenje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.