Akcija mladih

"Za moguće odustajanje Ryanaira od Krka kriva je županijska vlast"

Foto: Davor Javorović/Pixsell
"Za moguće odustajanje Ryanaira od Krka kriva je županijska vlast"
29.01.2011.
u 15:11
Rok za potpisivanje ugovora istekao je dva dana prije sazivanja Skupštine pa je licemjerno prozivati oporbu da će biti krivac ako pregovori propadnu.
Pogledaj originalni članak

Tvrdnje predsjednika klubova iz u Skupštini Primorsko-goranske županije vladajuće SDP-ove koalicije da će oporba biti kriva ako zrakoplovna kompanija "Ryanair" odustane od Zračne luke Krk izazvalo je oštro reagiranje vijećnika iz redova Akcije mladih - Liste za Rijeku. Nezadovljni što im nije bilo dopušteno raspravljati o mreži srednjih škola oni su u četvrtak s vijećnicima HDZ-a i PGS-a napustili sjednicu, zbog njihova je odlaska "pao" kvorum pa je sjednica prekinuta prije nego je na red došla rasprava o uspostavi zračne linije s Londonom koja je u ovome trenutku "spas" za riječki aerodrom na Krku.

- Takve tvrdnje smatramo običnom lakrdijom, traženjem žrtvenog janjca i apsolutnom zamjenom teza - kažu u Akciji mladih dodajući da je točka uvršena u dnevni red na samoj sjednici 27. siječnja, a da u materijalu koji su dobili desetak minuta prije njenog početka stoji da se Turistička zajednica Primorsko-goranske županije mora očitovati do 25. siječnja 2011. kako bi Ryanair mogao jamčiti uspostavljanje zračne linije sa Londonom.

Dva dana nakon isteka roka, ističu u Akciji mladih, traže da se raspravi o tom ugovoru, nisu uspjeli prikupiti dovoljno svojih ljudi za glasovanje pa je isključivi krivac za eventualno nepotpisivanje ugovora vlast Primorsko-goranske županije predvođena županom Komadinom koja je nesposobna sazvati Skupštinu na vrijeme, a ne opozicija koja im je osiguravala kvorum sve dok nije počelo nedemokratsko uskraćivanje riječi i nasilno provođenje odluke o preseljenju škola, unatoč protivljenju obje škole i školskih odbora.

- Sami priznaju da je rok za potpisivanje ugovora istekao dva dana prije sazivanja skupštine ali ipak imaju obraza prozivati oporbu za slučaj da pregovori sa Ryanairom propadnu što je vrhunac licemjerstva - istakao je u ime Kluba vijećnika Akcije mladih u Skupštini Primorsko goranske županije Mario Alempijević.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

SP
spancro
15:45 29.01.2011.

nepisete koliki je bio rok. to je ryanair uvjek daje kratki rok tako da nitko nemoze da izracuna dali se isplati i sta potpisuje .pitajte druge gradove koji nisu popustili pritisku od ryanaira

OB
-obrisani-
15:45 29.01.2011.

kog vraga imaju tzv maldi sa potpisom ugovora i politikom i ekonomijom???????

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
10:41 30.01.2011.

zakon je pun rupa poput goblena