Pohvale Karlovčanima

Za mlade filmske zvijezde spreman je bio i žuti tepih

Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
Za mlade filmske zvijezde spreman je bio i žuti tepih
23.06.2014.
u 15:02
Ovo što je napravila ekipa predvođena Marijom Ratković Vidaković zaista je impresivno- hvali domaćine voditelj Studija kreativnih ideja Gunja Josip Krunić
Pogledaj originalni članak

Karlovac definitivno zauzima značajno mjesto na filmskoj karti svijeta. Napredak u organizaciji itekako je vidljiv. I stranci su oduševljeni. Nikada ne znamo što nas čeka i kojim će nas sadržajima iznenaditi. To je nešto fenomenalno. Ovo što je napravila ekipa predvođena Marijom Ratković Vidaković zaista je impresivno – sipao je komplimente na račun sjajnih karlovačkih filmaša voditelj Studija kreativnih ideja Gunja Josip Krunić.

Na obalama rijeka

Pet dana filmskog druženja na 19. Filmskoj reviji mladeži i 7. Four River Film Festivalu u Karlovcu na 160 gostiju iz Hrvatske i svijeta ostavio je impresivan dojam. Upoznali su tri od četiri karlovačke rijeke na čijim su obalama održani popratni programi.

U vrlo jakoj konkurenciji, zbog čega je i žiri bio na mukama, Grand Prix otišao je u ruke mlade Brazilke Alexandre Juruene za film “Pseudoevolucija“. Po prvi puta nagrađeni su mladi glumci, redatelj, snimatelj i montažer.

Tako je jedna nagrada ostala u Karlovcu. Pavle Kocanjer iz udruge Izvan fokusa sa spotom “Downcast Art- Face Without A Name” pokazao je kako se barata kamerom i osvojio srca žirija.– To je bio njegov dan.

Ne samo što je proglašen najboljim snimateljem, nego je i trenutačno prvi na listi za Akademiju, smjer snimanje. Veseli što smo se pokazali i u natjecateljskom dijelu – kaže koordinatorica Revije i Festivala Marija Ratković Vidaković.

Karlovačke organizatore vesele pohvale gostiju, čija im je reakcija najbolji poticaj da nastave i u tom smjeru. Međutim, kako su im ove godine pripremili niz iznenađenja, mnogi se pitaju što sve sjajna ekipa još ima u rukavu.

– Autori filmova bili su zetečeni žutim, a ne crvenim tepihom. No, oni su uistinu zvijezde i tako smo ih tretirali. Za sve sudionike pripremili smo čak trinaest radionica. Izvrsnim se pokazala i ona organizirana za mališane Dječjeg doma Vladimir Nazor. Prezadovoljni smo odrađenim, kao i aktivnim sudjelovanjem gostiju u svemu što smo pripremili. Zahvaljujem i njima i organizacijskoj ekipi – poručuje Ratković Vidaković.

Pripreme već počele

A za karlovačku ekipu nema predaha. Pripreme za jubilarnu 20. Filmsku reviju mladeži i 8. Four River Film festival već su započeli. Sljedeće godine od 23. do 27. lipnja Karlovac opet postaje meka za srednjoškolski film.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.