Križni put

Za dostojne pokope žrtava i danas kažu da nema ni vremena ni novca

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Za dostojne pokope žrtava i danas kažu da nema ni vremena ni novca
31.03.2011.
u 12:51
Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava iz Varaždina i Čakovca organizirala su križni put grobištima i stratištima Varaždinske biskupije
Pogledaj originalni članak

Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava iz Varaždina i Čakovca organizirala su križni put grobištima i stratištima Varaždinske biskupije, koji je zaključen u mjestu Virje Otok gdje je misno slavlje predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Prisjetivši se događanja iz 1945. godine, kada su diljem Hrvatske stradavali i bili ubijani brojni ljudi, biskup je primijetio kako tim žrtvama nije bilo omogućeno da se njihova tijela pokopaju s ljudskim i kršćanskim dostojanstvom i poštovanjem.

- Tim žrtvama to nije bilo omogućeno tada, ali im, na žalost, nije omogućeno ni danas - rekao je biskup, dodavši da se danas govori da za to nema novca ni vremena.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

CA
campa
13:06 31.03.2011.

Moja podrška društvu za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava komunističkog terora.Treba dostojno obilježiti mjesta zločina ali i navesti imena zločinaca koji su svemu učestvovali.

JB
Juda ben Tudum
13:21 31.03.2011.

da to je bio strasan holokaust