Korida

Za dlaku prekratak i za dlaku sretniji - kako je ružno moglo biti

Foto: REUTERS
Za dlaku prekratak i za dlaku sretniji - kako je ružno moglo biti
24.08.2010.
u 12:58
Trenutak poslije bik ga je udarcem lansirao preko ograde, gdje se nesretnik našao na sigurnom.
Pogledaj originalni članak

Banderiljero Pedro Muriel malo je zakasnio u sprintu do ograde arene koride Malagueta u Málagi u španjolskoj pokrajini Andaluziji. Banderiljerosi su toreadorovo “pješaštvo” koje bika razjaruje u areni prije nastupa toreadora i u nevolji se zaklanjaju za ogradu, bandu. Ime im potječe od riječi banderillas, zastavica na bodežima koje zabijaju u zadebljanje na bikovu vratu.

Iako se doima da će se Muriel već sljedeći trenutak naći u velikoj nevolji, ipak je imao sreće. Udarac rogovima prebacio ga je preko ograde, na sigurno. Ubod roga u lijevu butinu ozlijedio je samo mišićno tkivo pa je njegov menadžer jučer izjavio da je dobro i prošao.

Kanarski su otoci od 1991. zabranili koridu, u Kataloniji je ovo posljednja godina prije nastupanja potpune zabrane, a od 1996. ni televizija je više ne smije prenositi. Andaluzija će vjerojatno među posljednjima odustati od te tradicionalne vrste dokazivanja muževnosti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OR
orisis
14:21 24.08.2010.

Dobio je taj rog u-dlaku...

Avatar Rubirosa
Rubirosa
12:52 25.08.2010.

Lut sam na Bika,kako ga je mogao masiti. .........(H).........