Oprez

Za blato na kolniku tisuću kuna kazne

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Za blato na kolniku tisuću kuna kazne
19.09.2011.
u 11:16
Ako vozač ne ukloni blato koje s njegova vozila padne na cestu, o njegovu trošku to će učiniti cestari, a tada iznos koji će morati platiti višestruko raste.
Pogledaj originalni članak

ČAKOVEC - Poljoprivredni radovi na poljima zahuktat će se idućih tjedana, a kako meteorolozi najavljuju i češće kiše, vozači će morati pripaziti na blato na prometnicama. Malo je poznato da Zakon o sigurnosti prometa na cestama predviđa kazne za vozače koji sa zemljane ceste, gradilišta i sličnih površina prelaze na asfaltiranu cestu i na nju istresu blato.

Vozač prije uključenja na takvu prometnicu obavezno mora zaustaviti vozilo i ukloniti zemlju s kotača. Ako to ne učini, može biti kažnjen s tisuću kuna. Za pravne osobe i obrtnike novčana kazna penje se na 5000 do čak 15.000 kuna. Osim toga, ako vozač ne ukloni blato koje s vozila padne na cestu, o njegovu trošku to će učiniti nadležni cestari, a tada iznos koji će morati platiti višestruko raste.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DR
drug
13:04 19.09.2011.

Super

MA
maklin
08:04 20.09.2011.

Nažalost još samo jedan zakon koji se neće sprovoditi. Zovem inspekciju u svrhu zdravstvenog problema, ne žele izaći na teren već onaj koji prijavljuje mora platiti 5.000 kuna za njihov izlazak na teren. Toga ima samo u HDZ-ovoj Hrvatskoj.

ZE
zezoran
18:40 20.09.2011.

Trla baba lan,da joj prođe dan...