Ministarstvo uprave se oglasilo

Vulin: Sjednica koju su sazvali Burić i Šišljagić je nelegalna

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Vulin
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Dragan Vulin
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
vulin
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Dragan Vulin
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Dragan Vulin
24.11.2016.
u 14:37
Ne vrijede, tako, ni smjene vrha stranke, pa tako ni predsjednika Dragana Vulina
Pogledaj originalni članak

Sjednica Glavnog odbora HDSSB-a, koju su sazvali i održali 10. studenoga disidenti iz HDSSB-a, ipak nije bila legalna. Ne vrijede, tako, ni smjene vrha stranke, pa tako ni predsjednika Dragana Vulina. Presudilo je tako naime, kako je izvijestio sam Vulin, Ministarstvo uprave. Odluka im je, tvrde, stigla mailom u četvrtak oko podneva.

- Budući da navedenu sjednicu nije sazvala predsjednica Glavnog odbora, niti njezin zamjenik, a njihove suspenzije ne osporava niti jedna strana, ta se sjednica ne može nazvati legalno sazvanom – pročitao je Vulin iz dopisa. Takvo su očitovanje, tvrde, i očekivali. - Nakon što smo razriješili dilemu tko je u pravu, tko su legalna tijela stranke i tko može donositi odluke, objavljujem kako će izvanredni izborni Sabor HDSSB-a biti 14. siječnja – izjavio je.

Druga strana je, inače, na spornoj sjednici GO-a sazvala izbore za 10. prosinca. -Toga će dana biti Sabor, ali po našim informacijama, za osnivanje nove stranke – rekao je, pak, Karlo Šatvar.

Stotinjak je članova, u mjesec dana raskola, isključeno ili suspendirano iz Glavaševe stranke. Razgovarat će s njima, najavili su, da se vrate. Na tom popisu su i gotovo svi HDSSB-ovi načelnici i gradonačelnici pa se postavlja pitanje hoće li vrh stranke imati povjerenja u njih i podržati ih u borbi za novi mandat. - Apsolutno! Obmanuli su ih, zauzeli su stavova, a da nisu imali prave informacije – odgovorio je Vulin. Na upit jesu li vrata, dakle, zatvorena samo Dinku Buriću i Vladimiru Šišljagiću, kazao je kako on "nije taj koji može nekome zatvoriti vrata".

- Vjerujem da se Šišljagić i Burić ne žele vratiti i ja im želim svu sreću u osnivanju nove stranke – poručio je. Druga strana nije, za sada, ništa htjela komentirati.

>>Članovi Predsjedništva HDSSB-a Glavašu: 'U izbore smo ušli totalno nepripremljeni i neorganizirani'

>>Burić i 'pobunjenici' izbačeni iz HDSSB-a, Glavaš poslao poruku svom prijatelju, a Burić mu uzvratio: Ti si za psihijatriju i egzorcista

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JO
josipmacek
20:08 24.11.2016.

vulin- kad se dijete rađa nitko ne pita dali je legalno ili nelegalno već kliču neka mu joj BOG da< zdravlje-