srbija

Vulin: Na Kosovu su nelegalne institucije Prištine, a ne Beograda

Foto: Reuters/Pixsell
Vulin: Na Kosovu su nelegalne institucije Prištine, a ne Beograda
06.08.2012.
u 10:13
Srbi nikada neće priznati Kosovo i ono nikada neće biti samostalno bez volje Srba, kaže Vulin
Pogledaj originalni članak

Aleksandar Vulin koji je nakon ukidanja Ministarstva za Kosovo imenovan šefom Ureda za Kosovo, izjavio je srbijanskim medijima da se u Srbiji ne bi trebao koristiti termin "paralelne institucije" na sjeveru Kosova jer su one "na Kosovu formirane u skladu s Ustavom Srbije i financiraju se iz Beograda te je ocijenio kako su "paralelne institucije one koje se financiraju iz Prištine".

– Na Kosovu su nelegalne institucije Prištine, ne Beograda – tvrdi Vulin za državu koju je do sada priznalo gotovo 100 zemalja svijeta.

– Srbi nikada neće priznati Kosovo i ono nikada neće biti samostalno bez volje Srba. Dosad su Srbi iz južne pokrajine bili puki promatrači i to se više neće događati. Oni imaju pravo na glas i imat će ga i neposredno i posredovanjem Ureda – rekao je Vulin za RTS dodajući kako "treba postići u Srbiji dogovor o tome da se podrazumijeva kako je Kosovo Srbija" iako nije detaljnije objasnio što je time mislio.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 63

OB
-obrisani-
10:41 07.08.2012.

My style - u cijeloj toj prići nije mi jasno ni dan danas koji kubhrac radiš na našem portalu, idi na Rilindju ako smiješ.

IB
istina_boli
12:20 06.08.2012.

Bojim se da je Kosovo izgubljeno i za Srbe i za Siptare. Tamo je tolika zagadjenost da ce biti sretni svi koji na vrijeme uspiju napustiti Kosovo.

IL
iliri07
14:10 06.08.2012.

hehehe ovaj vulin nije bio nikada u kosovu,ako dogje ovde,u srbiji ce ici s lisice !!