Vukovarci obilježili Dan pobjede

05.08.2008.
u 11:26
Pogledaj originalni članak

Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja danas su obilježili i Vukovarci.

Vijence kod spomen obilježja položila su izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, županijske i vukovarske koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata te izaslanstvo djece poginulih i nestalih vukovarskih branitelja.

Čestitavši svim hrvatskim braniteljima njihov dan, vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan naglasila je da sve na današnji dan prožimaju osjećaji tuge i ponosa.

"Tugujemo za našim poginulima, mučki ubijenima, umrlima, zatočenim i nestalim hrvatskim braniteljima, a ponosni smo jer je njihova žrtva pridonijela da danas imamo samostalnu neovisnu hrvatsku državu", rekla je Buljan.

Izaslanstvo grada Vukovara, predvođeno gradonačelnicom položio je cvijeće i kod biste prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u središtu Vukovara.

(Hina)

Pogledajte na vecernji.hr