MIJENJA PLOČU

Vuk Drašković se odrekao Kosova

Foto: Arhiva VL
Vuk Drašković se odrekao Kosova
22.03.2010.
u 21:49
U vladajućoj koaliciji, pak, tvrde da se državna politika prema Kosovu neće mijenjati i da je Drašković iznio osobno mišljenje.
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Moramo mijenjati državnu strategiju, jer nije mudro čuvati nešto što realno nemamo, uz rizik da izgubimo ono što imamo - prenose beogradski mediji izjavu prvog čovjeka Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i to je prva izjava nekog političara iz vladajuće koalicije u kojoj se promovira ulazak Srbije u EU bez "kosovskog uvjeta“.

Drašković dodaje da "bilo koji poraz i gubitak, pa i onaj kosovski, ne smije se pretvarati u opći nacionalni i državni poraz, a naš je državni i nacionalni interes da dobijemo međunarodna jamstva za prava srpskog naroda na KiM i za zaštitu našeg religijskog i historijskog naslijeđa na toj teritoriji na kojoj nema vlasti, suvereniteta Srbije i na kojoj više od 90 posto ljudi nisu Srbi“.

Drašković drži kako pitanje Kosovo ili EU ne postavlja EU nego "to mi, bez potrebe pitamo sebe". Izjave nekada rigidnog desničara zagovornika vraćanja monarhije i rehabilitacije četničkog pokreta, izazavale su veliku buru u srbijanskoj političkoj javnosti pa Aleksandar Vučić, bivši Šešeljev potrčko, a danas zamjenik predsjednika Srpske napredne stranke kaže da ovakve izjave nisu primjerene ni onima iz oporbe, a kamoli iz stranke koja je u vladajućoj koaliciji i drži kako je ta izjava usaglašena u vladi.

- Ustav moraju svi poštovati, a po Ustavu Kosovo je dio Srbije. Ako vlast hoće promijeniti politiku, onda neka prvo raspišu izbore. Imamo desni blok koji predvodi Vuk Jeremić, koji tvrdi da se nikad nećemo odreći Kosova i lijevi blok koji bi dao sve što traže - zaključuje Vučić.

- Ne vidim da je on išta drugačiji od Čanka, G17 plus, DS-a. Svi su oni marionete SAD i nekih zemalja EU koji u različito vrijeme daju slične izjave koje trebaju pripremiti javnost u Srbiji na gubitak Kosova - smatra Dragan Todorović, Šešeljev zamjenik.

U vladajućoj koaliciji, pak, tvrde da se državna politika prema Kosovu neće mijenjati i da je Drašković iznio osobno mišljenje. Zamjenik predsjednika SPS-a Žarko Obradović kaže da je državna strategija prema Kosovu dobra.

- Vuk Jeremić i Boris Tadić dobro rade taj posao. U vladi nije bilo ni riječi o izmjeni strategije u vezi sa Kosovom - kaže Obradović.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

PO
poirot
23:01 22.03.2010.

Ala vam je vest.Vuk se odrekao Kosova.Odrekao se on pameti,glasača,izbornog cenzusa,pa i Dane.Ima ona mlade momke iz obezbeđenja.A on ima tablete i urednu stolicu,na molitvenom doručku kod svog gazde u beloj kući.

VO
Vorosmart
23:19 22.03.2010.

Poirot Vidim da si često na VL-u i u par navrata sam stekao dojam bolji nego za ovaj komentar. Zar ne vidiš da ima gomila retarda koja stalno laprda o zavjerama ove ili one vrste,uperenih protiv nacije,vjere,države.Zašto nastojiš biti jedan od njih?

RU
Rumba
15:18 23.03.2010.

Admine, svaka čast što si Piroćance doveo do pravoslavnog delirium tremensa !