Želi dijalog

Vučić: Tražit ćemo od Bruxellesa nastavak dijaloga s Prištinom

Foto: Pixsell
Vučić: Tražit ćemo od Bruxellesa nastavak dijaloga s Prištinom
07.04.2013.
u 22:24
Nećemo potpisati ništa što će ići na štetu srpskih interesa, ali mi moramo postati normalna zemlja i našu zemlju dodatno otvoriti. Od inata ne možemo živjeti, rekao je Aleksandar Vučić.
Pogledaj originalni članak

- Nije realno da Srbija u utorak potpiše rješenje koje je ponuđeno u Bruxellesu. Nećemo potpisati ništa što će ići na štetu srpskih interesa, ali mi moramo postati normalna zemlja i našu zemlju dodatno otvoriti. Od inata ne možemo živjeti, ne možemo iz inata graditi državu, zaposliti ljude... Moramo postići sporazum i moj prijedlog je da tražimo nastavak dijaloga i veće jamstvo - rekao je prvi dopredsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić gostujući u emisiji TV Pink dodajući kako sutra državni vrh odlučuje što će \"konačno i službeno\" odgovoriti Bruxellesu, a svodi se na to da će \"tražiti natavak dijaloga i jamstva za sigurnost Srba\".

Dodao je kako u posljednjoj rundi dijaloga \"nije ponuđen nikakv papir, već su pročitani zahtjevi koji su vrlo nalikovali na albanske uvjete\" i od \"pročitanih osam točaka, od kojih su šest za Beograd bile prihvatljive, a na dvije nije mogao pristati\". Vučić je izjavio i da je vojvođanska vlast nanijela \"ogromnu štetu državi Srbiji inicijativom da pokrajinska skupština usvoji Deklaraciju o zaštiti prava Vojvodine\". On drži kako ta inicijativa predsjednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića predstavlja \"užasan udarac Srbiji u trenutku koji nije ni lak ni jednostavan\".

>> Nikolić: Na Kosovu žele ukinuti Srbe kao da su paralelan narod

- Građanima Vojvodine nije potrebna zaštita od Srbije nego od onih koji loše vladaju u Vojvodini. Najveća nezaposlenost je u Vojvodini. Tamo žive jako marljivi ljudi, ali je loša vlast uništila sve što je u Vojvodini postojalo - rekao je Vučić. (mf VLM)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.