Izvršili sve zadatke

Vučić: Očekujemo datum za početak pregovora s EU

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vučić: Očekujemo datum za početak pregovora s EU
21.06.2013.
u 16:11
Učinili smo sve što je traženo od nas pa čak i više nego što je traženo. Srbija svakako zaslužuje da joj se odredi početak pregovora, smatra Vučić
Pogledaj originalni članak

Srbija je u iščekivanju određivanja početka pristupnih pregovora za ulazak u EU. Računaju i na rezultate posljednjih pregovora predstavnika Beograda i Prištine na kojima su približili mnoge stavove koji su do sada bili nerješivi.

- Dogovorili smo se o zapovjedniku policijskih snaga u sjevernom Kosovu. Isto tako dogovorili smo se i za lokalne izbore na kojima će i Srbi sudjelovati i gdje će imati svoje predstavnike u biračkim odborima. Izbori bi trebali biti 3 studenoga. Između ostaloga razgovarano je i o zakonu o amnestiji, rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić napominjući da je posljednja runda pregovora započela sinoć oko 20 sati, a da je završila oko 3 sata ujutro. –

- Učinili smo sve što je traženo od nas pa čak i više nego što je traženo. Srbija svakako zaslužuje da joj se odredi početak pregovora i to ne samo da se odredi nego da i on bude što prije. Očekujem da on bude u listopadu ove godine, rekao je Vučić. Računa i pozitivno pismo Catrin Eschton kao i podršku 12 zemljana članica EU. Danas je dobio i punu podršku Hrvatske, a isto očekuje i krajem mjeseca od Bundestaga. I premijer Srbije Ivica Dačić očekuje skori početak pregovora.

-  Sve što je traženo od nas mi smo i napravili. Ako se to ipak ne dogodi biti će to i svojevrsna degradacija EU, rekao je Dačić danas u Beogradu na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio rezultate pregovora s Prištinom ali i progovorio o očekivanjima vijesti iz Bruxellesa.

>>Beograd i Priština razmijenili časnike za vezu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.