u ugostiteljskom objektu

Vrijeđao i napao mladića jer je homoseksualac: Udarcem u glavu nanio mu teške ozljede

Foto: Getty Images
Vrijeđao i napao mladića jer je homoseksualac: Udarcem u glavu nanio mu teške ozljede
28.05.2020.
u 10:36
Tereti ga se da je navedeno kazneno djelo počinio iz mržnje zbog spolnog opredjeljenja
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenih dokaznih radnji, podiglo optužnicu protiv 38-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 7. kolovoza 2019. oko 2.30 sati u Sutivanu zbog netrpeljivosti prema osobama homoseksualne orijentacije prišao 25-godišnjem oštećeniku za kojeg je ranije te večeri u ugostiteljskom objektu doznao da je homoseksualac i zbog toga ga provocirao i vrijeđao pogrdnim riječima.

S ciljem da teško tjelesno ozljedi oštećenika, snažno ga je udario stisnutom šakom u lijevu stranu lica i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu koja je uključivala krvni podljev područja lijevog oka s krvarenjem u spojnicu, oteklinu desne jagodice lica i prijelom lijeve jagodične kosti, dna i bočne strane lijeve očne šupljine.

Tereti ga se da je navedeno kazneno djelo počinio iz mržnje zbog spolnog opredjeljenja, priopćio je DORH.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

HA
Hanok
15:05 28.05.2020.

Stvarno moraš biti razočaran svojim životom kada ideš mlatiti druge ljude jer nisu isti kao ti. Teški poremečaj i kompleks.

PR
protuudar
15:16 28.05.2020.

nasilje nije dobro.

IK
ikral
11:04 28.05.2020.

Uvijek mrzimo u drugima ono što mrzimo u sebi. Normalnim ljudima ne smeta kakve je tko orijentacije, boje, nacionalnosti. Mržnju treba oklasificirati kao psihički poremećaj i liječiti u ustanovama.