županijski ogranci

Vrh HDZ-a provjerio: Zlatku Ževrnji pokušali su podvaliti seks-aferu

Foto: 'Nino Strmotic/PIXSELL'
Vrh HDZ-a provjerio: Zlatku Ževrnji pokušali su podvaliti seks-aferu
02.08.2012.
u 16:00
Stranka Ževrnju potvrđuje za šefa Odbora za gospodarstvo i time izražava potpuno povjerenje u njegove tvrdnje
Pogledaj originalni članak

Zlatko Ževrnja, načelnik Dugopolja i nedavno od HDZ-a angažirana zvijezda iz poduzetništva, na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a bit će potvrđen za predsjednika najvažnijeg odbora, za gospodarstvo, jednog od 23 odbora koji čine HDZ-ovu tzv. vladu u sjeni. To, naravno, znači da vrh HDZ-a izražava potpuno povjerenje u tvrdnje Ževrnje, koji je proteklih dana u medijima spominjan kao sudionik seks-afere s elitnom prostitucijom koja trese Dalmaciju. Ževrnja je za Večernji već potvrdio da je u šoku što se njegovo ime spominje u aferi, samo zato što je pozvan kao svjedok, s obzirom na to da poznaje mnoge poslovne ljude.

Anji Šovagović kultura

No, vodstvo HDZ-a nije se oslonilo isključivo na danu riječ Ževrnje nego je u mjerodavnim institucijama dobilo potvrdu da Ževrnja nije upleten u skandal. Vodstvo HDZ-a stoga smatra da je namjerno upletanje Ževrnje u skandal podvala, s obzirom na to da ga je nedavno vrh stranke označio kao "čudotvorca" koji je iz kamena napravio golemu poduzetničku zonu, a sada će svoje znanje i vještine uključiti u kreiranje gospodarske politike HDZ-a. Vrh stranke potvrdit će danas predsjednike odbora, a od novih imena na čelu Odbora za kulturu rado bi vidjeli glumicu Anju Šovagović Despot.

Uglavnom, uz neke iznimke, predsjednici odbora neće biti bivši ministri ili sadašnji saborski zastupnici. Oni, naime, imaju saborsku govornicu za javne istupe, pa se ovime omogućuje predsjednicima i članovima odbora da i oni steknu dio pozornosti javnosti. Ujedno je imenovanje u odbore i satisfakcija dijelu HDZ-ovih uglednika koji su godinama bili gurnuti u stranu poput Milana Kovača. No, znatno zanimljivija na sjednici Predsjedništva bit će rasprava o problematičnoj situaciji u dvije županijske organizacije (varaždinskoj i osječko-baranjskoj) te u onoj Grada Zagreba.

Mikulić umjesto Golema

Informacije iz vrha stranke kažu da će na čelu osječko-baranjske organizacije ostati Tomislav Ivić. Razlog – nakon što je otišao Josip Salapić sa 24 člana HDZ-a u HDSSB, osječkom se HDZ-u priključilo 356 novih članova, uglavnom mladih, što je dobar trend, drže u vrhu. Što se tiče Vladimira Kurečića, povjerenika za Varaždinsku županiju, vrh stranke mu kao grijeh stavlja što u četiri navrata nije uspio održati konstituirajuću sjednicu.

Nezadovoljstvo će pogoditi i predsjednika HDZ-a Zagreba Antu Zvonimira Golema, koji je i član Predsjedništva. Premda je izabran dvotrećinskom potporom članstva zagrebačke organizacije, u međuvremenu je gubi, pa ga 13 od 17 predsjednika područnih odbora Zagreba kritizira zbog neaktivnosti i slabljenja odnosa sa središnjicom. Prikupljeno je mnogo potpisa protiv Golema pa se očekuje raspuštanje zagrebačke organizacije. Tomislav Karamarko i Golem nekoliko su puta razgovarali, no očito nisu pronašli zajednički jezik. Andrija Mikulić iz Golemova tima trebao bi biti postavljen za privremenog povjerenika, dok se ne pronađe trajnije rješenje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KS
KK Sučić
19:54 03.08.2012.

U Dalmaciji će se sa zanimanjem pratiti gospodarska rješenja i projekcije koje će promovirati uspješni načelnik općine Dugopolje gosp. Ževrnja. Možda ne bi bilo loše da i na samom početku predsjedanja odborom istakne neke svoje gospodarske prioritete. Gospodinu Golemu bi trebalo dati priliku za doprinos revitalizaciji zagrebačkog HDZ-a, jer je u stranačkom smislu uljuđeno i novo lice na političkoj sceni Zagreba. O osvježenjima bi (ukoliko se želi novi zamah HDZ-a) trebalo razmisliti u Dalmaciji kojoj je dosta potrošenih kadrova poput Bačića, Sanadera, Kulušića i Kalmete