brza akcija hgss-a

Vraćajući se s pira, otac i sin upali u 30-metarsku provaliju

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL, arhiva
Vraćajući se s pira, otac i sin upali u 30-metarsku provaliju
20.06.2010.
u 11:22
Uz pomoć užadi spasioci su se spustili u kanjon, izvukli oca i sina iz razbijenog mercedesa i imobilizirali ih. Pomoću specijalnih nosila podigli su ih i predali hitnoj pomoći.
Pogledaj originalni članak

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja izvukli su iz provalije duboke 30 metara oca i sina, Branka (40) i Boška B. (17) u koju su sletjeli mercedesom noćasoko 3.20 sati s prometnice na potezu između Žrnovnice i Sitnja Donjeg.

Otac je zadobio prijelom natkoljenične kosti i zadržan je na liječenju u KBC-u Split, dok su sina nakon pregleda i pružene pomoći pustili na kućnu njegu.

Na teren je stigla prometna policija, splitska hitna pomoć i vatrogasci, ali zbog strmog i opasnog terena nisu mogli prići unesrećenima. Pozvali su Centar 112, koji je zatražio intervenciju HGSS-a.

Jedanaest njihovih pripadnika došlo je na mjesto nesreće. Uz pomoć užadi spustili su se u kanjon, izvukli oca i sina iz razbijenog mercedesa i imobilizirali ih. Pomoću specijalnih nosila podigli su ih i predali hitnoj pomoći.

- Imali su veliku sreću što im je suho raslinje usporilo i amortiziralo pad - rekao nam je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić dodajući da su u akciji sudjelovali i pripadnici HGSS-a iz Ogulina.

Otac i sin vraćali su se s pira , a uzrok nesreće vjerojatno je brzina.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.