HEROJ U NJEMAČKOJ

Spasio vozačicu u nesvijesti vještim potezom: Vozač 'zarobio' auto svojim kamionom

Foto: Njemačka policija
Spasio vozačicu u nesvijesti vještim potezom: Vozač 'zarobio' auto svojim kamionom
10.02.2021.
u 12:23
To se može opisati kao herojsko djelo, govori glasnogovornica policije
Pogledaj originalni članak

Iako se na prvi pogled činilo kao sudar kamiona i automobila, njemačka policija utvrdila je da je vozač kamiona (49) na autocesti kod Neussa u ponedjeljak ujutro svojim vozilom spasio ženu koja je u automobilu, čini se, bila u nesvijesti.

Naime, vozač kamiona primijetio je kako se automobil kreće nekontrolirano duž zaštitne ograde te je ubrzo uvidio kako je žena za volanom imala medicinskih problema pa je, kako bi spriječio nesreću, uspio zarobiti i zaustaviti vozilo između svog kamiona i zaštitne ograde, navodi Felix magazin.

Foto: Njemačka policija

Vozač je potom uz pomoć drugog sudionika u prometu pozvao hitnu medicinsku pomoć zbog 57-godišnjakinje koja je izgubila svijest. Do dolaska hitne žena je već bila pri svijesti te bez ozljeda, ali je preventivno prebačena u bolnicu.

– Jedinstvenim manevrom upravljanja, 49-godišnjak je uspio zaustaviti automobil između svoga kamiona i zaštitne ograde. To se može opisati kao herojsko djelo – govori glasnogovornica policije u Neussu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

MM
mmatrag
13:37 10.02.2021.

Svaka mu čast. Samo da ga ona ne tuži jer joj je ogrebao auto.

Avatar patkovic
patkovic
13:20 10.02.2021.

potpuno nesebično i za svaku pohvalu

LI
liliZG
15:41 10.02.2021.

kod nas mu policija ne bi zahvalila već ga kaznila po kratkom postupku.