23. ožujka 1912.

Von Braun od nacizma do američkog “Apolla”

Foto: vl
Von Braun od nacizma do američkog “Apolla”
20.03.2010.
u 23:26
Jedan od konstruktora projektila V-2 kojim je 1944./45. bombardirana V. Britanija. Nakon kapitulacije Njemačke Von Braun je prešao u službu SAD-a.
Pogledaj originalni članak

Američki izumitelj njemačkog podrijetla i raketni stručnjak Wernher von Braun rodio se 23. ožujka 1912. Jedan od konstruktora projektila V-2 kojim je 1944./45. bombardirana V. Britanija. Nakon kapitulacije Njemačke Von Braun je prešao u službu SAD-a. Najzaslužniji je za prvi američki umjetni satelit Explorer I i svemirski program “Apollo”.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.