drava prijeti

Vodeni val kreće prema Osijeku. Vodostaji kod Siska opadaju

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Vodeni val kreće prema Osijeku. Vodostaji kod Siska opadaju
20.09.2014.
u 17:09
Osijek čeka dolazak vodene bujice, a proglašeno je izvanredno stanje za sve nasipe od 45. kilometra Drave do ušća u Dunav
Pogledaj originalni članak

Dok rijekom Dravom u području Osječko-baranjske županije prolazi vodeni val koji se ne pamti posljednjih 40 godina, vodostaji rijeka u sisačkom području su u opadanju, javlja HRT.

Osijek čeka dolazak vodene bujice, a proglašeno je izvanredno stanje za sve nasipe od 45. kilometra Drave do ušća u Dunav. Vodeni val prošao je Donji Miholjac, a sada se kreće prema Belišću, Osijeku i naselju Karašica koje je odsječeno te je ulazak u njega zabranjen svima osim stanovnicima. Tijekom noći pripadnici Hrvatske vojske, građani i ostale službe ondje su postavile 50.000 vreća s pijeskom. Na sisačkom području vodostaji svih rijeka opadaju.

Situacija je kritična još u Selima gdje se stanovnici bore s vodama koje nadiru iz Odranskog polja.

>>Pogledajte 'valovitu cestu': Zbog poplava i klizišta niču brojna ulegnuća

>>Bujice potopile obalne gradove. Ispred pulske Arene 'plivale' fekalije i toaletni papir

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.