I TO JE ZNANOST

Voćnoj mušici laserom brijali penis

Voćnoj mušici laserom brijali penis
11.01.2010.
u 17:11
Da bi ustanovili koliko su dlačice na penisu muhe bitne za reprodukciju, znanstvenici su ih uklanjali nanopreciznim laserom i bilježili rezultate.
Pogledaj originalni članak

Kako sve podvrste muhe Drosophila (voćne muhe) imaju penise opremljene kukicama i šiljcima, vidljivim samo pod mikroskopom, znanstvenici Michal Polak i Arash Rashed uklanjali su prvo djelomično, a onda potpuno te šiljke da vide što će se dogoditi.

Pri tome su koristili laser koji je toliko precizan da može odrubiti samo trećinu milimetar dugog šiljka ili cijeli šiljak. "Obrezane" muhe i dalje su se parile sa ženkama, ali daleko manje uspješno. Rezultat njihove studije je da šiljci služe kao neka vrsta velkro (čičak) vrpce i njima se mužjak muhe pričvrsti za ženkinu genitalnu stijenku da ne bi ispadao tijekom parenja (koje kod Drosophila traje oko 10 minuta); bez dlačica, premda ispuštaju isto toliko sperme koja je isto toliko sposobna oploditi jajašca, uspješnost parenja pada na 20 posto.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

SC
shq_controI
17:46 11.01.2010.

Poštovano uredništvo! jeste li sigurni da se radi o penisu, a ne o mudima?

OB
-obrisani-
17:32 11.01.2010.

Marko, izdrkaj si. bit ce tri puno bolje. pljuc!

AC
@aciide@
17:50 11.01.2010.

Evo novog rešenja za suda i njegove obrezanke, ubuduće sunet može da šljaka i sa laserom, jedino je zajebano ako malo mrdneš ode ćuna kod alaha !