PISALI MU BIJESNE PORUKE

Vlasnik pizzerije donio kontroverznu odluku: Možete odgojiti djecu ili otići drugdje

Foto: Google
Foto: Facebook
17.01.2020.
u 16:46
Gosti našeg lokala imaju pravo uživati u ručku ili večeri u potpunom miru, bez da ih ometaju neodgojena djeca koja vrište - jasno je poručio
Pogledaj originalni članak

Vlasniku malene pizzerije u talijanskom gradu Sondrio lagano je 'puko film' zbog neodgojene djece koja rade kaos po restoranu. Kako bi unio malo 'reda i mira' 25-godišnji Gabriele Berbenni roditeljima je ostavio šaljivu poruku na ulazu u pizzeriju.

- Djeca bez nadzora, koja trče po sali, viču i stoje na stolcima, ometaju druge goste. Zato zadržavamo pravo da takvu djecu odvedemo u kuhinju da peru suđe, s puno ljepljive trake na ustima - poručio je mamama i tatama kojima upozorenje nije najbolje sjelo. Neki uvrijeđeni gosti čak su i napali mladog pizzaiolu koji uz sve negativne komentare ostaje pri svome.

- Gosti našeg lokala imaju pravo uživati u ručku ili večeri u potpunom miru, bez da ih ometaju neodgojena djeca koja vrište. Možete doći kod nas bez djece, odgojiti djecu, otići u drugu pizzeriju ili ostati kod kuće - jasno je poručio uvrijeđenim roditeljima i objasnio da se radi o malom lokalu te da trčanje djece po stepenicama ometa konobare koji prolaze s natrpanim pladnjevima. Ukoliko netko od osoblja padne, on kao vlasnik ima problem. Igranje skrivača po toaletima također ne smatra prihvatljivim ponašanjem, kao ni deranje dok drugi gosti pokušavaju objedovati u miru, prenosi Kult plave kamenice.

Foto: Facebook

- Dosta naših stalnih gostiju odobrilo je moj potez jer više ne mogu izdržati buku i jurnjavu. Natpis sam stavio na vlastiti rizik. Vidio sam da neke obitelji ne ulaze kad vide poruku. Očito je da ću izgubiti dio prometa, ali moram voditi računa o ostalim gostima koji traže mirno i dobro vođeno mjesto - zaključio je Berbenni koji doista je izgubio dio gostiju.

Neki su mu napisali bijesne poruke, neki su se samo nasmijali i nastavili dolaziti s djecom, a većina se upustila u beskrajnu debatu kako se djeca trebaju ponašati u restoranu.

- Ja sam mama dvije djevojčice i srećom nemam problema s njihovim ponašanjem. Međutim, ova poruka je doista nepristojna i nikada ne bih jela kod vas zbog takvog stava. Ovakav pristup vam nikada neće osigurati pet zvjezdica - napisala je jedna majka u komentarima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

DU
Deleted user
17:43 17.01.2020.

Kada hodam po supermarketima i vidim klince kako se bacaju na leđa i vrište kao sumanuti samo pogledam roditelje. Kad sam bio klinac sve upute sam dobio prije putovanja u javnost kao i upozorenje da ću dobiti šamarčinu pred svima ako ne budem bio dobar i poznavajući svoju staru znao sam da se nije šalila.

DA
DarthVader
17:08 17.01.2020.

Bravo, tako treba svugdje.

NE
Neutralac
17:40 17.01.2020.

Apsolutno je u pravu.... kad neki roditelji ne znaju umiriti djecu onda bar neka i dolaze....