optužnica za bracu

Vlasnik i direktor dućana Braco tereti se i za pranje novca

Foto: Duško Mirković/PIXSELL
Vlasnik i direktor dućana Braco tereti se i za pranje novca
13.06.2012.
u 12:06
Vlasnika lanca dućana tereti se da je zaradio novac prodajom robe na crno
Pogledaj originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo Slavonski Brod dostavilo je jučer sucu istrage Županijskog suda S. Brod optužnicu protiv Zorana Dodikovića, osnivača i direktora požeške tvrtke Braco d.o.o. te M.V., S.M., LJ.C., i A.G. djelatnika te tvrtke i to zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Za isto kazneno djelo optužnica je dostavljena i za tvrtku Braco, kao pravnu osobu, a Dodikoviću se na teret stavlja i kazneno djelo pranja novca.

Tvrtka Braco raspolaže s pedesetak trgovina mješovite robe, a Državno odvjetništvo naložilo je istragu protiv njezinog vlasnika i nekolicine zaposlenika u veljači ove godine. Tada se Dodikovića teretilo da je prodajom robe 'na crno', što je prihvatio dio zaposlenika, pribavio značajnu imovinsku korist. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DO
dobravečerhr
14:51 13.06.2012.

Ovo je vijest tipa: "Pas ugrizao čovjeka"... Prava vijest bi bila kada bi uspjeli pronaći privatni maloprodajni dućan (bez obzira na prodajni asortiman) koji ne prodaje robu na crno i ne ostvaruje zaradu na način kojem se čude u ovom člančiću... Ne znaš tko je naivniji, novinari ili policija.

RO
rotten
19:55 13.06.2012.

očigledno da braco više ne podmazuje prave ljude pa su ga zajašili....dok je podmazivao sve je išlo cakum pakum pa čak i rušenje zaštičenog kulturnog objekta te gradnje potpuno novog ali ne sumnjam u njega ipak je to stari lisac već će on naći načina da izigra ove jadnike koji su ga nakon 20 (ljudi 20 ) godina tek sada krenuli procesuirati