pismo iz vlade

Vladino pismo HRT-u: Niste se ni ispričali ni priznali da ste uprskali

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vladino pismo HRT-u: Niste se ni ispričali ni priznali da ste uprskali
19.03.2013.
u 11:21
To je prvi put u šezdesetak godina da se Hrvatska radiotelevizija, točnije njezin Odjel za odnose s javnošću, pobunio protiv jednog predsjednika vlade ili Republike zbog "nedopustivog pritiska“.
Pogledaj originalni članak

Služba za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade reagirala je priopćenjem, koje je objavila na Twitteru, na priopćenje Odjela za odnose s javnošću HRT-a pročitano u središnjem Dnevniku. Premijerov Ured za odnose s javnošću izrazio je ponos i zadovoljstvo zbog reakcije HRT-a.

 – Podsjećamo, premijer je pred novinarima istupio protiv govora mržnje i nacionalno motiviranog nasilja te vrlo jasno dokazao da HRT neprofesionalnim i neozbiljnim pristupom relativizira društveno zlo koje se ovih dana ponovno širi iz konkretnih političkih krugova – navodi se u priopćenju.

To je prvi put u šezdesetak godina da se Hrvatska radiotelevizija, točnije njezin Odjel za odnose s javnošću, pobunio protiv jednog predsjednika vlade ili Republike zbog "nedopustivog pritiska“.

– Pozitivno je što su se na HRT-u, nakon desetljeća i desetljeća skladne isprepletenosti sa svim političkim režimima, konačno probudile slobodarske tendencije. U priopćenju se navodi i kako HRT "ne bježi od vlastitih pogrešaka". Nisu, doduše, smatrali relevantnim priopćiti gledateljima koji ih plaćaju, o kojim je i čijim pogreškama riječ. Niti se ispričati, odnosno priznati da su uprskali. Na HRT-u očito nisu u stanju razlikovati javnu polemiku i premijerov apel za odgovornošću medija od "nedopustivog pritiska na medije“. Vlada Zorana Milanovića jedina je vlada, uz Vladu Ivice Račana, koja na HRT ne vrši nikakav pritisak. Jedino što Vlada može jest govoriti javno. Zato što ima čistu savjest. Nadamo se da HRT-u neće trebati narednih šezdesetak godina za uočavanje tih razlika, navodi se u priopćenju.

>>Mamić počeo, premijer Milanović nastavio vrijeđat

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OB
-obrisani-
11:40 19.03.2013.

S cim se budale ponose, tog se pametni srame.

MA
matador007
12:02 19.03.2013.

Dobrog li vica,stvarno ste nas nasmijali!

W4
wede 40
12:09 19.03.2013.

Moram priznati da si mi nedostajao. Samo raspali.