Neistine, insinuacije i podvale

Vlada 'proustaška' jer je Hasanbegović rekao istinu!?

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Hasanbegović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
zlatko hasanbegović
24.01.2016.
u 15:54
Tomislav Karamarko kao predvodnik lustracijskog pokreta sljedbenike je dobio na ljevici, u SDP-u, HNS-u, udrugama... koji traže lustraciju dr. sc. Z. Hasanbegovića
Pogledaj originalni članak

Saževši 14 sati rasprave u rečenicu, Tihomir Orešković rekao je da bi njegova bivša firma propala da su se ponašali kao zastupnici i toliko raspravljali o ustašama i partizanima. Vjerojatno nije znao da su te ideološke rasprave bile utemeljene uglavnom na neistinama, poluistinama, insinuacijama, licemjerju, podvalama...

Masonski iskorak

Masonski iskorak maštovite teoretičarke svjetskih zavjera Ingrid Antičević Marinović (SDP) suvišno je komentirati. Kao i trošiti riječi na komunističke protuargumente hadezeovaca ili o četiri godine upropaštavanja Hrvatske premda i oni znaju (što je Mostov Ivan Kovačić pošteno i rekao, kao i HDSSB-ov Josip Salapić) da je bilo i dobrih stvari (fiskalizacija, legalizacija bespravne gradnje, švicarci, prekršajna i pravosudna reforma) ili o tjeranju sto tisuća mladih u inozemstvo premda je ta brojka floskula. Hrvatska mladost desetljećima odlazi trbuhom za kruhom i u dijaspori su milijuni Hrvata, a ne sto tisuća.

Uostalom, Ivan Šuker (HDZ) dobio je od Ivana Sinčića (Živi zid) što je i tražio, spočitnuvši mu da je bio sedam godina član možda i najkorumpiranije Vlade. Kakva mu korist sve dobro što je učinio. Argument članstva u Komunističkoj partiji velikim strankama pametnije je ne koristiti i tako barem ne reklamirati komunizam.

Tomislav Karamarko kao predvodnik lustracijskog pokreta sljedbenike je dobio na ljevici, u SDP-u, HNS-u, udrugama... koji traže lustraciju dr. sc. Zlatana Hasanbegovića. Čak i strukovnim udrugama nebitno je što Hasanbegović nema stručne kvalifikacije ili javno poznate afinitete za ministra kulture, već svoju zgroženost temelje na neistini da je bio član Hrvatskog oslobodilačkog pokreta i na izrečenomu u “Otvorenom”. U 46. minuti emisije povjesničar i član SDP-a Daniel Mondekar, prenoseći Milanovićev i SDP-ov stav, navodi kako je antifašizam u saborskoj deklaraciji i Ustavu pa dodaje: – Antifašizam je kao vrijednost sastavni dio ove države, on je temelj ove države. To nije pitanje propalih totalitarnih sustava – kaže, a Hasanbegović ga prekida: – To nije temelj ove države, to je jedna floskula koja nema utemeljenja u ustavnom tekstu, koji (obraća se Mislavu Togonalu jer je i on ranije rekao da je antifašizam u temeljima Ustava), vi ste to spomenuli, nigdje jednom riječju u hrvatskom Ustavu se ne spominje antifašizam – tvrdi Hasanbegović.

– Spominje li se ZAVNOH? – pita Togonal, a povjesničar kaže: – Da, ali se ne spominje antifašizam.
I u pravu je! Antifašizam se ne spominje kao temeljna vrijednost, već se u izvorišnim osnovama Ustava navodi da se povijesno pravo hrvatskog naroda na punu državnu suverenost očituje, među ostalim, i “u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju Drugoga svjetskoga rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske (1941.) u odlukama Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (1943.), a potom u Ustavu Narodne Republike Hrvatske (1947.) i poslije u ustavima Socijalističke Republike Hrvatske (1963.-1990.)...”.
Zar je zbog toga ustaša, Vlada proustaška i je li pošteno stoga premijera zajedljivo pitati što bi na to rekao njegov bivši poslodavac te likovati jer o tomu pišu i strani mediji koje opslužuju hrvatski autori koji koriste iste izvore poluinformacija i nestina!?

Možda bi ministar branitelja Mijo Crnoja i neke od tih stavio u registar izdajnika, koji nam je potreban koliko i registar branitelja u kojem još uvijek najviše borbenih dana ima Josip Manolić (2157), više nego bilo koji preživjeli heroj. Dovoljno je pitati “tko je izdao Vukovar” i jasno je koliko je to besmislen prijedlog, ali kakvog smisla ima to stalno ponavljati ako toga nema u programu Vlade i ako je i Predrag Matić s propalom idejom bio četiri godine ministar.

Potpis Petrova i Milanovića

Problem je i s ministrom Josipom Buljevićem zbog afere s prisluškivanjem novinara premda je on nakon otkrića Helene Puljiz postao šef kako bi uveo reda. Jest da ga je Šime Lučin prozvao “vojnikom HDZ-a” kad ga je predsjednica pozvala u svoj ured, ali sve “to” nije bilo važno kad su ga 2013. Milanović i Ivo Josipović poslali da bude generalni konzul u Los Angeles. Pa čak ni SAD-u!?
Kristina Ikić Baniček (SDP) Petrova je nazvala lažovom jer “ne poštuje svoj potpis”, ali je zaboravila da, ako netko ima taj problem, onda je to Zoran Milanović (lex Perković i EU) koji je i nedavno u Nedjeljom u 2 za svoj potpis za koaliciju s HDZ-om rekao da nema pravno značenje. Petrov nije potpisao da Most neće koalirati ni s kim, već da to neće jednostrano učiniti i bez njihovih reformi. Jedino što još ne znamo koje su to reforme. 

>>Vani su vikali 'Goebbels', u Saboru se grlili ili - izbjegavali

>>Potvrđena Vlada s 83 glasa za, izvršena primopredaja vlasti. Orešković: Idemo raditi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 229

MU
mudri
16:07 24.01.2016.

napokon jedan pametan čovjek sa poznavanjem istine i hrabrošću da je kaže na čelu kulturnog ministarstva.Očekujem velike promjene u tom ministarstvu.Želim vam svu sreću i maksimalnu podršku gospodine Hasanbegović

BA
barkod
16:11 24.01.2016.

Isto, potpora Dr. Hasanbegoviću !!

AA
AAlien
16:17 24.01.2016.

Istina boli, pogotovo boljševike koji su 70 godina živjeli kao bubreg u loju i gradili carstva na lažima