očitovat će se idući tjedan

Vlada o prijedlogu razrješenja ravnatelja VSOA-e: Naš stav je jasan, sve počinitelje nezakonitih radnji treba sankcionirati

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Andrej Plenković nakon sastanka vladajuće koalicije obratio se medijima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Premijer Plenković nakon sjednice Vlade obratio se medijima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Andrej Plenković nakon sastanka vladajuće koalicije obratio se medijima
22.09.2022.
u 18:15
Kako je izjavio glasnogovornik Vlade, premijer Andrej Plenković nije još vidio Izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost o izvanrednom stručnom nadzoru VSOA-e jer boravi u SAD-u.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je dobio Izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) o Izvanrednom neposrednom stručnom nadzoru Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) od 19. rujna 2022. godine, a zbog opsega i težine povreda navedenih u Izvješću, predsjednik Zoran Milanović stava je kako ravnatelj VSOA-e, kao osoba odgovorna za funkcioniranje Agencije, ne može više obavljati tu dužnost. Stoga je uputio dopis predsjedniku Vlade  Andreju Plenkoviću kojim je pokrenuo postupak za razrješenje general bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja VSOA-e.

Kako je izjavio glasnogovornik Vlade Marko Milić, premijer Andrej Plenković nije još vidio Izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost o izvanrednom stručnom nadzoru VSOA-e jer boravi u SAD-u.

"Jasan je stav Vlade da sve počinitelje nezakonitih radnji treba sankcionirati. O Izvješću UVNS-a i prijedlogu predsjednika Republike očitovat će se idućeg tjedna", dodao je.

Podsjećamo, nezakonito trošenje državnog novca na račun vojnih špijuna sada je i službeno potvrđeno, objavio je u srijedu portal Dnevnik.hr. Nadzorom je utvrđen čitav niz prekršaja koji su se sustavno ponavljali, te se sumnja da je došlo do pronevjere najmanje dva milijuna kuna. Riječ je o više djelatnika vojno-sigurnosne agencije, a neki više nisu na tim poslovima. O nadzoru su obaviješteni i premijer i predsjednik.


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

VO
Votum
20:08 22.09.2022.

Svi ti Kinder proizvodi su precijenjeni

PR
Propitivač
20:20 22.09.2022.

Aston Martin košta brdo love a lako se skrši

CO
coky
19:02 22.09.2022.

Sam nek se zove Sergej...može biti i iz Ukrajine :)