Zatvoreni dio

Vlada na sjednici donijela nove kadrovske odluke

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: 220. sjednica Vlade održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: 220. sjednica Vlade održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Dolazak u NSK na sjednicu Vlade
26.03.2020.
u 15:07
Vlada je mr. sc. Maju Grba-Bujević imenovala dodatnom članicom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice Vlada je dala suglasnost Prvoj zamjenici glavnog državnog odvjetnika RH za davanje punomoći.

Vlada je usvojila preglede zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2020. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Vlada je donijela i sljedeće kadrovske odluke:

Državnom službeniku dr. sc. Aljoši Dupliću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Zavoda za zaštitu okoliša i prirode u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Zavoda, a najduže do šest mjeseci.

Vlada je također ovlastila državnog službenika Marka Markića za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za programe i projekte Europske unije, europske i međunarodne poslove u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja, a najduže do šest mjeseci.

Razriješene su dosadašnja članica Komisije za granice Zrinka Smeh Martinović i zamjenica članice Dunja Bujan. Vlada je, kao predstavnike Ministarstva obrane, imenovala novoga člana Komisije, brigadira mr. sc. Darka Vukasovića i zamjenika člana Ivana Klasana.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Vijeća za djecu dr. sc. Maja Vučinić-Knežević. Novom je predsjednicom toga Vijeća, kao predstavnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, imenovana Marija Pletikosa.

Igor Radić, dosadašnji predstavnik Republike Hrvatske u Međuvladinoj organizaciji za međunarodni prijevoz željeznicom (OTIF) te dosadašnji zamjenici predstavnika Lovorka Podolar i Tibor Jurković razriješeni su. Kao predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u tu su međuvladinu organizaciju imenovani Danijel Krakić kao predstavnik, te Sonja Mandić i Marija Viličić, kao zamjenice predstavnika.

Vlada je mr. sc. Maju Grba-Bujević, dr. med., imenovala dodatnom članicom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.