Kriza vlasti

Ministri nisu došli: Uoči početka otkazana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
GSV
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
GSV
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
GSV
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
GSV
06.06.2016.
u 10:36
Predstavnici sindikata i poslodavaca jutros su obaviješteni o otkazivanju sjednice.
Pogledaj originalni članak

Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), koja se trebala održati jutros, otkazana je zbog nedostatka kvoruma budući da na sjednicu nije došao dovoljan broj ministara iz Vlade, izvijestio je novinare predstavnik Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Predstavnici sindikata i poslodavaca jutros su obaviješteni o otkazivanju sjednice a, kako se neslužbeno doznaje, sindikalni čelnici o nastaloj situaciji očitovat će se poslijepodne priopćenjem.

Sjednici su, kako je najavljeno, uime Vlade trebali nazočiti potpredsjednik Vlade Božo Petrov, ministrica rada i mirovinskoga sustava Nada Šikić, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva Tomislav Panenić, ministar financija Zdravko Marić i  ministar zdravlja Dario Nakić.

Na dnevnom redu sjednice trebale su biti izmjene Zakona o strancima, prioriteti i ciljevi politike zapošljavanja u Hrvatskoj, izvješće o radu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, prijedlog privremene obustave dijela Programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a u 2016., program rada GSV-a za 2016. godinu i posljedice za javne financije odlaganja pregovora o osnovici za plaće sa sindikatima javnih službi.

>>Petrov o HDZ-ovu preslaganju vlasti: Ako netko drugi može brojiti do 76, bila mu sva sreća svijeta

>>Tko se od 5 glavnih aktera u ovom neizvjesnom trenutku ponaša politički najodgovornije?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

BU
Bulaba
10:50 06.06.2016.

I što kaže Božo Braunsberger od Ćuprije, da vlada normalno funkcionira, a on je već tjedan dana u Metkoviću, nema muda doći u Zagreb.

ST
stefj
10:22 06.06.2016.

Tja, što bi sada značili uopće bilo kakvi razgovori kada se ne zna tko će za koji dan sjediti u vladi i da li će vlade uopće biti...

ZA
zagrepcaninb
10:37 06.06.2016.

Zanimljivo je to kako se u posljednje vrijeme Večernjak oslanja na "vijesti televizije N1" .... Kao prvo, N1 u Hrvatskoj uopće nije registrirana televizija, već internet portal koji radi na rubu ili s one strane zakone loveći u mutnom rupe u zakonima (Vijeće za elektroničke medije nad N1 nema nikakve ingerencije) .... Ne ulazeći u N1 kao nasljednicu nekdašnjeg YUtela na ovim prostorima, a što ne sam asocira već i argumentira njenu ulogu kao dijela (glasila) paraobavještajne zajednice u rastakanju Hrvatske i uzdizanja Regije (tko nas bre zavadi, to je sad već potpuno jasno, jer su maske pale), N1 ne samo da smrdi već radi i debelo onkraj zakona .... I kao treće, možda najvažnije u čitavoj toj priči, kao list u portfelju Styrie, koja je vlasnica i Bečkog "Kurier-a'", a koji pripada KOS-UDBAškoj para obavještajnoj zajednici, Večernjak se je potpuno jasno svrstao gdje i kamo pripada. Od nekad nezavisnog lista (nasuprot otvorenoj jugofilskoj EPH grupi koje su vodili i vode sve redom bivši YUgo udbaši (JNA zastavnici) ili njihovi pomno odabrani i proizvedeni nasljednici, Večernjak se je konačno svrstao u strogo kontroliran tisak koji zdušno radi po uputama nalogodavca ispunjavaju njegove zadatke. A to što glumi neku "nezavisnost", ma to je samo mimikrija. Dovoljno je pogledati i prisjetiti se čistke slobodnomislećih novinara u Večernjaku i dovođenja odnosno instaliranja (mentalne) djece JNA zastavnika (KOS-UDBA), pa će pametnom sve biti jasno, a bedaku nikada. Znam da ćete ovo brisati, ali sam vam ipak napisao de ne bi mislili kako smo svi mi ostali bedaci kojima se može manipulirati.