Nevrijeme

Vjetar rušio stabla i nosio crijepove, kiša poplavila podrume

Foto: VIKTOR PENEZIĆ/VLM
nevrijeme
Foto: VIKTOR PENEZIĆ/VLM
nevrijeme1
Foto: Viktor Penezić/VLM krapina@vecernji.net
nevrijeme2
Foto: Viktor Penezić/VLM krapina@vecernji.net
nevrijeme3
Autori vp/VLM, sv
18.06.2010.
u 11:23
Zabilježeno je 18 vatrogasnih intervencija na otklanjaju posljedica nevremena.
Pogledaj originalni članak

Sinoć nešto prije 20 sati cijelo Zagorje pogodilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom. Kako doznajemo iz Centra 112, u Pregradi kod naselja Sopot nestalo je električne energije, ceste su poplavile oborinske vode, a jedno se drvo srušilo na na prometnicu. U Pregradi, od naselja Sopot prema Plemenšćini, jak vjetar bacao je crijepove s kuća.

U Pregradi, Zaboku, Velikom Trgovišću i Humu na Sutli u gospodarske objekte i na prometnice izlile su se oborinske vode pa je promet bio u zastoju. U općinama Mače i Konjščina vjetar je također oborio stabla na prometnice i nosio crijepove pa je promet bio u prekidu. Zabilježeno je 18 vatrogasnih intervencija na otklanjanju posljedica nevremena.

U Martinišću 72/a, u Zaboku, otvorilo se klizište na lokalnoj cesti od Očića prema brijegu. Inače, još od 16.30 svi punktovi protugradne obrane u Krapinsko-zagorskoj županiji bili su u punoj pripravnosti, a djelovalo se iz protugradnih raketa, posebno na području Klanjca i Pregrade. Ukupno je ispaljeno 240 raketa. Na području županije nije bilo dojava o štetama od tuče jer je padala samo slabijeg intenziteta.

U selu Kosovečko kraj Konjščine jak vjetar iščupao je stogodišnju lipu nekoliko metara udaljenu od kuće Zvonka Huršćaka. Kuća nije oštećena, ali se lipa srušila na električne kablove, pa je selo veći dio večeri bilo bez struje. U Bočadiru jak vjetar odnio je krovište i srušio dio vanjskog zida kuće, a kiša je poplavila stambeni prostor u obiteljskoj kući Zvonka Hunjka nanijevši veliku materijalnu štetu, dok je u Galovcu vjetar odnio krovište s montažne vikendice Ognjena Milata.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.