AFERA HGK -REMORKER

Vještak mora nadopuniti vještačenje Vidoševićeve imovine

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Nadan Vidošević
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Nadan Vidošević
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Nadan Vidošević
12.05.2020.
u 16:15
Knjigovodstveno- financijski vještak Zrinko Ručević ima  mjesec i pol dana za nadopunu nalaza kojim Vidošević pokušava dokazati da je svoju imovinu stekao na zakonit način
Pogledaj originalni članak

Na propisnom epidemiološkom razmaku koji se mora poštivati i u sudnici danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, gdje je privremeno izmješten zagrebački Županijski sud, nastavljeno suđenje Nadanu Vidoševiću i ostalima  optuženima u aferi HGK-Remorker.

U sudnici se, s propisanom maskom na licu pojavio Vidošević i odvjetnici ostalih optuženika, a rasprava nije dugo trajala. Taman onoliko koliko je bilo potrebno da se izda nalog za nadopunu postojećeg financijskog vještačenja, te zabilježe primjedbe na postojeći nalaz.

Knjigovodstveno- financijski vještak Zrinko Ručević ima  mjesec i pol dana za nadopunu nalaza kojim Vidošević pokušava dokazati da je svoju imovinu stekao na zakonit način. Nesrazmjer u njegovim prihodima i rashodima, prema tvrdnjama USKOK-a,  iznosio je 33,4 milijuna kuna, a sada  iznosi oko 9,2 milijuna kuna.

No kako Vidošević sudu dostavlja dokumentaciju kojom dokazuje porijeklo svoje imovine, tako se taj nesrazmjer iz nadopune u nadopunu vještačenja smanjuje. On prema optužnici, koja njega i ostale tereti za izvlačenje gotovo 40 milijuna uz HGK, što sam, što s obitelji, posjeduje 26 nekretnina te 444 umjetnine. Umjetnine su mu izuzete kada je uhićen u studenom 2013. u to je vrijeme bio predsjednik HGK.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DR
Draš
17:26 12.05.2020.

Vidim da krivosuđe nesmetano radi starim ritmom,usporite malo,kuda vam se žuri :)