PRIZNANJE

Visoko odličje austrijskog biskupa Egidija Živkovića veleposlanici dr. Vesni Cvjetković

Foto: Snježana Herek
Vesna Cvjetković
Foto: Snježana Herek
Vesna Cvjetković
12.12.2019.
u 16:39
Ganuta sam i ponosna na ovo veliko priznanje koje sam dobila kao veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji jer pokazuje da je prepoznat trud koji sam uložila u unapređenje suradnje s našim divnim gradišćanskim Hrvatima, rekla je veleposlanica dr. Cvjetković
Pogledaj originalni članak

Željezanski biskup mons. dr. Egidije Živković uručio je u Željeznom (Eisenstadt), glavnom gradu austrijske pokrajine Gradišće,  hrvatskoj veleposlanici u Austriji  dr. Vesni Cvjetković Visoko odličje odnosno Zlatnu medalju biskupije Željezno za 'posebne zasluge za Biskupiju i gradišćansko-hrvatski narod'.

– Ganuta sam i ponosna na ovo veliko priznanje koje sam dobila kao veleposlanica Republike Hrvatske  u Austriji jer pokazuje da je prepoznat trud koji sam uložila u unapređenje suradnje s našim divnim  gradišćanskim Hrvatima, koje sam podržavala u njihovim  aktivnostima koje provode s ciljem očuvanja hrvatskog jezika, kulture i identiteta – rekla je za Večernji list veleposlanica dr. Cvjetković.

Željezanska biskupija u Gradišću  ima  240  tisuća vjernika, od kojih je oko 50 tisuća Hrvata. Gradišćanski Hrvati očuvali su svoj kulturni i jezični identitet već više od pet stoljeća i to ne samo u Austriji nego i u austrijskom susjedstvu, Slovačkoj i Mađarskoj, uvelike  zahvaljujući i djelovanju Katoličke crkve.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.