Reakcije

Visoki etički standardi Vlade ne vrijede i za SDP-ove ministre?

Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'
Visoki etički standardi Vlade ne vrijede i za SDP-ove ministre?
09.03.2013.
u 13:40
HSS pozdravlja čin ministra Ostojića te smatramo da je svaki član Vlade odgovoran za svoje postupke kao i za postupke svoje najbliže obitelji.
Pogledaj originalni članak

HSS pozdravlja čin ministra Ostojića te smatramo da je svaki član Vlade odgovoran za svoje postupke kao i za postupke svoje najbliže obitelji.

"Gospodin Ostojić je postupio principijelno, što se ne može reći za neke druge članove Vlade koji unatoč aferama, ali i nesposobnosti, nisu ni pomislili na slično. Pomalo smo začuđeni licemjerjem Vlade i nepridržavanjem vlastitih načela jer ako visoki etički standardi Vlade vrijede za sve zašto ne vrijede i za SDP-ove ministre, počevši od ministra Jakovine?", stoji u priopćenju HSS-a.

>> Veljko Ostojić: Ostavku dajem zbog pritisaka vršenih na mene

Ostavku ministra turizma komentirao je i Dragutin Lesar.

Ovo je očekivana odluka ministra Ostojića u skladu sa etičkim demokratskim standardima. Ipak, u pozadini njegove odluke vjerojatno se nalaze i napeti odnosi SDP-a i IDS-a, koji su na državnoj razini bili u koaliciji, a na lokalnoj postali suparnici. Ne očekujem da će Ostojićev odlazak destabilizirati Vladu, no problem je što se radi već o četvrtoj kadrovskoj rotaciji. Kad je od Sabora tražio povjerenje za svoju Vladu premijer Milanović predstavio je Vladin program. Taj program i dalje je važeći dokument, iako su četiri ministra koji su ga trebali provoditi već promijenjena. Ispada da se ljudi mijenjaju, a loš projekt ostaje, komentirao je ostavku Veljka Ostojića čelni čovjek Laburista Dragutin Lesar.

>> Ostojić je znao da je šogorica kupujući zemlju utajila porez

>> Karamarko odmahnuo rukom pa komentirao: Ma, raspadaju se

 

Ostojić je znao da je šogorica kupujući zemlju utajila porezOstojić je znao da je šogorica kupujući zemlju utajila porez

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
19:00 09.03.2013.

Spala knjiga na dva Ostojića!

NA
Nadalinaaa
19:38 09.03.2013.

Samo se pitam kako bi izgledala Vlada da slučajno ima niske etičke standarde. Valjda bi onda imali ministre koji s maskama na licu uokolo pljačkaju? Dno dna!