Više od 60 ranjenih u bombaškim napadima na jugu Tajlanda

04.11.2008.
u 08:28
Pogledaj originalni članak

Dvije bombe eksplodirale su gotovo istovremeno u utorak na muslimanskom jugu Tajlanda pri čemu je ranjeno više od 60 osoba, objavila je policija.

Te se atentate pripisuje separatističkoj gerili, aktivnoj u tri pokrajine zemlje koje graniče s Malezijom.

Automobil-bomba je eksplodirala oko 11 sati po mjesnom vremenu ispred ureda lokalne uprave gdje su se okupili čelnici sela pokrajine Narathiwat, rekao je jedan policijski časnik.

Nekoliko minuta kasnije eksplodirala je bomba u obližnjoj kavani, nakon čega je hospitalizirano više od 60 osoba, dodao je.

Atentati su izvedeni i okrugu Sukhirin.

Više od 3400 ljudi ubijeno je u nasiljima u pokrajinama Narathiwat, Pattani i Yalaa, gdje gdje živi uglavnom malezijsko, muslimansko stanovništvo za razliku od ostatka uglavnom budističkog Tajlanda.

Predio krajnjeg juga je bio autonomni sultanat prije pripojenja Tajlandu prije više od sto godina.

(Hina)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr