Nepravomoćno

Vinković: Presuda je donesena na osnovi indicija, a ne dokaza

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Vinković: Presuda je donesena na osnovi indicija, a ne dokaza
17.06.2011.
u 14:37
Saborski zastupnik HDSSB-a osuđen je nepravomoćno na osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine
Pogledaj originalni članak

Presuda je nepravomoćna pa je ne mogu komentirati. No, kad je dobijem u pismenom obliku, svakako ću je komentirati jer je donesena na osnovi indicija, a ne dokaza – kazao je Zoran Vinković, zastupnik HDSSB-a i gradonačelnik Đakova komentirajući nepravomoćnu presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu kojom je osuđen na osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine.

Naime, Zoran Vinković 2008. koristio je službeni automobil dok je bio gradonačelnik Đakova, no ipak je uzimao novac za putne troškove u Saboru kao zastupnik SDP-a. No, nepravilnosti je zamijetio tajnik Sabora Josip Sesar, koji je tada tvrdio da je Vinković protuzakonito od Sabora primio oko 17.088 kuna putnih troškova iako je kao gradonačelnik za dolazak na sjednice u Sabor koristio službeni automobil te istodobno tražio naknadu za kilometražu.

Prikazavši da je na relaciji Zagreb – Đakovo koristio svoj osobni automobil, Vinković je predao 19 putnih naloga, a isplaćeno mu je oko 17.088 kuna naknade (dvije kune po kilometru) – tvrdio je Sesar. Tajnik Sabora uočio je nepravilnosti kad je Vinković, nakon što je prestao obnašati funkciju gradonačelnika, zatražio da mu se osim kilometraže isplati naknada za cestarinu
 
O tome su raspravljali Odbor za izbor imenovanja i upravne poslove te Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

Vinkoviću je Sabor 2010. skinuo zastupnički imunitet da bi ga Državno odvjetništvo moglo kazneno goniti zbog sumnje da je protupravno naplatio putne troškove. Vinković je u međuvremenu vratio spomenuti novac.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KA
karambita
15:20 17.06.2011.

Pa ovo je sica.....a sta ne sudite lopinama koje su milijune opljackali.....Vinkovicu, ako si i prevario, ali to je beztnacajna suma....kakve sve lopine slobodno setaju..i nista..ujeo vuk magare

PO
ponekad
15:28 17.06.2011.

koja je ovo farsa od ove lopovske bande iz hadezea.

OB
-obrisani-
18:09 17.06.2011.

17 000 kunića ???,auuuuuuuuuuuuuuu, Koliko će onda miliona godina dobiti Sanader?