Stravična nesreća

Vinkovci: U sudaru poginulo dvogodišnje dijete, otac i baka

Foto: Branimir Bradarić
Vinkovci: U sudaru poginulo dvogodišnje dijete, otac i baka
19.09.2009.
u 11:46
Robusni hyundai santa fe – u kojem su poginuli Vladimir Kurolt (46), dvogodišnji sin Karlo i vozačeva majka Božica Prkić (71) – potpuno je smrskan
Pogledaj originalni članak

U stravičnoj nesreći danas oko 11 sati na državnoj cesti Vinkovci-Županja, tri kilometra od izlaza iz Vinkovaca, poginuli su Vladimir Kurolt (46), dvogodišnji sin Karlo i vozačeva majka Božica Prkić (71), svi iz Vinkovaca.

Nema tragova kočenja
Na mjestu nesreće užasan prizor potpuno razmrskanog hyundaija Santa Fe vinkovačkih oznaka u kojemu su zarobljena tijela vozača i njegove majke koja je bila na suvozačkom mjestu, a dječakovo tijelo je ležalo metar od vozila jer je, iako u dječjoj sjedalici na zadnjem sjedalu, ispalo u trenutku strahovita udarca.

Iza automobila nema tragova kočenja, dok je iza teretnjaka za prijevoz šećerne repe županjskih oznaka kojim je upravljao Anto S. (56) iz Sikirevaca kratak trag kočenja. Bijeli terenac hyundai, poznat kao masivno i robusno vozilo, doslovce se “provuklo” ispod kabine terenca i potpuno je neprepoznatljiv.

Kako nam je rekao Nikola Bešenski, istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru, koji je s Božom Piljićem, županijskim državnim odvjetnikom i djelatnicima PU vukovarsko-srijemske obavi očevid, do nesreće je došlo kada je iz, zasad još neutvrđenih razloga vozač hyundaija skrenuo u lijevi vozni trak kojim je iz suprotnog smjera dolazio teretnjak i sudar je bio izravan. Nesreća se dogodila na ravnom dijelu malo prije zavoja u desno kojim cesta ulazi u šumu Kunjevci pa policija pretpostavlja da je u pitanju prevelika brzina, a možda i nešto što je vozaču odvratilo pozornost.

Stomatolog u Rokovcima
– Naložio sam obdukciju vozačeva tijela kako bi utvrdili je li imao alkohola u krvi, a nad vozačem teretnjaka je obavljen alkotest i on u trenutku nesreće nije imao alkohola u krvi. Utvrdili smo da u ovoj nesreći nije bilo eventualnog trećeg vozila koji bi možda izazvao ovu nesreću – rekao je Nikola Bešenski i dodao da za 15 godina koliko radi ovaj posao nije vidio nesreću s tako teškim posljedicama.

I profesionalni vinkovački vatrogasci koji su rezali lim smrskanog vozila da bi izvadili poginule, kažu da se ne sjećaju tako stravičnog prizora. Vozač teretnjaka Anto S. lakše je ozlijeđen i desna strana kabine njegova vozila potpuno je smrskana. U šokom samo je kratko rekao da se automobil odjednom pojavio ispred njega i nije mogao ništa učiniti.

Poginuli Vladimir Kurolt radio je kao stomatolog u obližnjim Rokovcima i Karlo je bio najmlađe od četvero djece. Oni koji ga znaju kažu da je bio dobar vozač. Volio je aute, pogotovo one jače pa je prije imao BMW, a posebice brzu vožnju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

MA
marujita
13:10 19.09.2009.

sjedalica spasava zivote. potrebno je: napraviti kampanju za auto sjedalice. omoguciti njihovo iznajmljivanje ili kupnju polovnih preko auto-klubova, za ljude slabijih primanja. poostriti kaznjavanje neodgovornih roditelja. u austriji se placa 35 eura ako nisi dijete vezao u sjedalici. sto reci nego - kreteni roditelji koji ovako malo dijete ne vezuju.

SA
sanja22
16:18 19.09.2009.

poznajem tu obitelj.oni su uvijek vezali dijete u sjedalicu.

Avatar Maxich
Maxich
13:01 19.09.2009.

da je dijete bilo vezano u autosjedalici nebi ispalo samo tako. ali da, što će to Hrvatima, njima se \"ne bude\" desilo.