Viktor Orban:

'Međunarodne sile snažno rade da u EU dovedu što je više moguće migranata'

Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
Viktor Orban
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
Viktor Orban
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
Viktor Orban
06.06.2016.
u 21:06
Orban je odgovorio na pitanje zastupnika iz nacionalističke stranke Jobbik o Georgeu Sorosu
Pogledaj originalni članak

Određene međunarodne sile snažno rade na tome da u Europsku uniju dovedu što je više moguće migranata, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je tako u parlamentu odgovorio na pitanje zastupnika iz nacionalističke stranke Jobbik o mađarsko-američkom milijarderu Georgeu Sorosu kojeg Orban optužuje da potiče migraciju u Europu.

Jobbikov Marton Gyongyosi spomenuo je da je tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća Soros financirao stipendije gotovo svih osnivača Orbanove stranke Fidesz.

"Ne mislite li da je licemjerno, oportunistički i nepošteno okrenuti se protiv bivšeg zaštitnika?", upitao je Orbana.

Mađarski premijer je odgovorio da je demokratska oporba u komunističko doba primala donacije iz različitih izvora i to nikada nije bila tajna.

"Odlično je da je George Soros mobilizirao svoje snage protiv komunizma, pomogao njegovu padu i povlačenju sovjetske vojske", rekao je Orban dodajući da to nema nikakve veze sa sadašnjom migrantskom krizom.

"Postoje određene međunarodne snage koje rade na tome da dovedu u Mađarsku i ostale zemlje EU-a što je moguće više migranata", istaknuo je.

"Bez obzira na njegove zasluge iz prošlosti, ono što radi danas protiv je mađarskih nacionalnih interesa", dodao je Orban.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

NY
no_yes
22:11 06.06.2016.

samo ljevičari bez mozga ne podupiru ovakve

NY
no_yes
00:24 07.06.2016.

Samo osobe bez stava misle da netko ne može nešto učiniti.

BR
Branko102
16:24 08.06.2016.

Ljevica je u EU potpuno propala i krahirala te se upustila u čari neoliberalnog korporativnog fašizma.Sad desnica mora spašavati socijalnu državu i radnička prava.