REAKCIJA

Zoran Milanović o slučaju Duhaček: 'Iza ovoga stoji režim'

Foto: Patrik Maček/Pixsell
Zoran Milanović
Foto: Patrik Maček/Pixsell
Zoran Milanović
Foto: Patrik Maček/Pixsell
Zoran Milanović
Foto: Patrik Maček/Pixsell
Zoran Milanović
Foto: Patrik Maček/Pixsell
Zoran Milanović
17.09.2019.
u 11:58
Indexov novinar Gordan Duhaček priveden je u ponedjeljak ujutro zbog sadržaja dvaju tvitova.
Pogledaj originalni članak

Predsjednički kandidat Zoran Milanović oglasio se vezano za postupanje policije protiv novinara Indexa Gordana Duhačeka koji je priveden u ponedjeljak ujutro zbog sadržaja dvaju tvitova. U jednom je napisao kraticu ACAB koja prevedena na hrvatski znači ''Svi policajci su kopilad'', a u drugom je satirički prepjevao pjesmu ''Vilo Velebita''. 

– Ja ne mogu govoriti o onome što ne znam. Određena razina povjerenja u policiju mora postojati. Čovjek je prijavljen, procesuiran i osuđen zbog tvita. To je meni neshvatljivo, koliko god to može biti uvredljivo nekom policajcu. Tako nas kao društvo gura natrag. Sad će policiji trebati dvadeset godina da istrpi sve one koji će se s time sprdati. A da ne govorimo o pjesmici zbog koje je novinar priveden... ovo je vrsta slobodnog govora. Da bi ih se privelo, trebalo bi ih prijaviti. Prijavljen je bez veze, zbog želje za osvetom. Ovo građane poziva na jednu vrstu građanskog bunta i otpora – naglasio je. 

– Ovo je režimska stvar. Iza ovoga stoji režim. Ako je taj čovjek dan ranije bio na policiji, što ga nisu zadržali? Ovo je grozno. Vidim da postoji skupina za praćenje tviteraša. Evo, time se bavi hrvatska policija. Time ću se baviti kao predsjednik – izjavio je Zoran Milanović. 

Milanović se osvrnuo i na kampanju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović: – Ona ima stožer, ali nije u kampanji. 

Pogledajte video Zoran Milanović o slučaju Duhaček

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

GA
Gajger
12:21 17.09.2019.

Puna su im usta slobode i ljudskih prava kad treba štititi one koji hraćkaju po svemu hrvatskom. Obrnuto, naravno ne vrijedi, da netko na twitteru objavi grb s bijelim poljem, tada bi odmah trpali u zatvore i vrištali o puzajućoj ustašizaciji i fašizaciji. Dobro ih je okvalificirao Raspudić, ekstremni ljevičari.

MI
mica1111
12:20 17.09.2019.

Pravi se javio!!!! A zar nije opraštanje dugova Imbexu od strane Zoke isto primjena režima????

DU
Dubravazg
12:50 17.09.2019.

Mržnja prema Hrvatskom narodu mora biti zaustavljena.