NEOBIČAN PRONALAZAK

VIDEO U Sarajevu deaktivirana 500 kg teška bomba koja je prijetila 20 tisuća ljudi

Foto: Screenshot/YouTube
Bomba
Foto: Screenshot/YouTube
Bomba
Foto: Screenshot/YouTube
Bomba
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
bosanska policija
05.09.2019.
u 18:07
U dogovoru s MUP-om kantona Sarajevo transport aviobombe krenut će u tri ujutro, a kad se izvrše sve nužne pripreme bomba će biti prebačena na lokaciju za uništenje.
Pogledaj originalni članak

Jutros je u Sarajevu tijekom izvođenja radova na mjestu budućeg trgovačkog centra pronađena aviobombu teška oko 500 kilograma. Zaposlenici Federalne uprave civilne zaštite odmah su je deaktivirali jer je ugrožavala između 15 tisuća i 20 tisuća ljudi, piše Klix.ba

- Riječ je o upaljaču 28 serije, što je lako ukloniti i bombu maksimalno osigurati. Neće biti potrebe za velikom evakuacijom. Nema opasnosti za lokalno stanovništvo. Večeras ćemo obaviti transport u koordinaciji s policijom, izjavio je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak

Šef Odsjeka za uništavanje eksplozivnih sredstava u Federalnoj upravi civilne zaštite Sead Vrana kazao je da je riječ o mehanički udarnom upaljaču, zbog čega je bomba ugrožavala između 15.000 i 20.000 građana Sarajeva.

- Zato smo reagirali u najbržem mogućem roku i morali smo isplanirati različite scenarije. Kada smo pripremali bombu za večerašnji transport utvrdili smo da je upaljač u takvom stanju da mora biti uklonjen odmah zato što predstavlja opasnost prilikom svakog pomicanja i pristupili smo prema toj tehničkoj proceduri koju smo odmah završili. Upaljač je uklonjen, a detonator uništen i svi elementi koji su mogli dovesti do detonacije bombe su uklonjeni. Večeras slijedi lakši dio posla", rekao je Vrana.

U dogovoru s MUP-om kantona Sarajevo transport aviobombe krenut će u tri ujutro, a kad se izvrše sve nužne pripreme bomba će biti prebačena na lokaciju na kojoj će biti uništena. 

Pogledajte video


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.