braunau

VIDEO Što učiniti s Hitlerovom rodnom kućom?

Foto: Reuters
Kina, etnički sukobi, ujgurska manjina
19.12.2012.
u 09:07
Grad i država su kuću unajmili od sadašnje vlasnice, za to plaćaju 5000 eura mjesečno i ne znaju što bi s njom
Pogledaj originalni članak

Braunau. Lijep austrijski gradić na granici s Njemačkom, sa 16.000 stanovnika. Adresa: Salzburger Vorstadt 15. Skupa nekretnina u strogom središtu. Kuća je prazna već godinu dana. Razlog: to je rodna kuća Adolfa Hitlera. Gradonačelnikova ideja da se stanovi u Hitlerovoj rodnoj kući počnu iznajmljivati izazvala je oštre prepirke u općinskom vijeću.

Grad i država kuću su unajmili od sadašnje vlasnice, za to plaćaju 5000 eura mjesečno i ne znaju što bi s njom. Povjesničari i građani uglavnom smatraju da su političari taj problem već odavno trebali riješiti. Jedan zastupnik ruske Dume objavio je da kuću želi kupiti i zatim je srušiti. Ali čak ni to nije moguće jer je ona zaštićeni spomenik.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

BO
borutkorajze
12:04 20.12.2012.

Tko od vas uopće zna da li se Hitler rodio? Ja sam rođen 1977. i mislim da su sve to samo izmišljotine iz povjesne čitanke. Hitler nije nikad ni postojao, kao ni Columbo, ni svi ostali koji nisu bili moji suvremenici. To dakako vrijedi za svakog, tako da možda ima još par sudionika koji znaju da je Hitler živio, ali sumljam da itko zna da li se on uopće rodio.

SN
snowsb
19:21 19.12.2012.

Kao muzej da mozemo posjetiti zarada,profit

ZA
zarani.
18:03 19.12.2012.

Kucu treba "greskom" srusiti, zemljiste pazljivo rascistiti i nako toga izgraditi javni WC, kako bi se jedno g%"o osjecalo kod kuce medju ostalima.