uoči martinja

VIDEO Spot protiv pijanih vozača nikoga ne ostavlja ravnodušnim

sabor2
08.11.2012.
u 23:29
Novi spot režirao je poznati redatelj Dalibor Matanović. Nastao je u sklopu kampanje MUP-a i Zagrebačke pivovare
Pogledaj originalni članak

Poznati redatelj Dalibor Matanić režirao je novi televizijski spot koji je nastao u sklopu nove kampanje o odgovornom konzumiranju alkohhola, \"Razmisli - kad piješ ne vozi\", koju su pokrenuli Zagrebačka pivovara i Ministarstvo unutarnjih poslova. Spot koji će zasigurno malo koga ostaviti ravnodušnim danas je premijerno prikazan na predstavljanju kampanje u Ravnateljstvu policije, a emitirat će se na nacionalnim i lokalnim televizijskim postajama.

Kampanja dolazi baš uoči Martinja, narodnog običaja krštenja mošta tijekom kojeg se očekuje povećan broj vozača pod utjecajem alkohola. Josip Mataija iz Službe za sigurnost cestovnog prometa rekao je da u prvih deset mjeseci 2012. godine, vozači pod utjecajem alkohola su izazvali 4.170 prometnih nesreća, od čega 85 prometnih nesreća s poginulim osobama, 1.834 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 2.251 prometnu nesreću s materijalnom štetom.

- U ovim nesrećama smrtno su stradale 93 osobe, 616 je zadobilo teške, a 2.017 lake tjelesne ozljede - rekao je Mataija.

Voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare Tina Puhalo Grladinović rekla je kako je njezina tvrtka svjesna svoje odgovornosti u društvu u kojem djeluje.

- Podižemo svijest da je neprimjereno piti i nakon toga voziti - zaključila je Puhalo Grladinović.

>> Vozači, oprez - policija pojačava kontrole za Martinje

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Vrijeme
Vrijeme
07:17 09.11.2012.

Bravo,...super,....najezio sam se. Svaka cast, vrijeme je i bilo.

AA
aabbcc
07:55 09.11.2012.

. Spot bi bio jos bolji da je reditelj dodao i Cacica za volanom.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:16 09.11.2012.

Hm Naravno, nisam za to da se pije, pa onda sjeda za volan. No međutim samo su pijanci stigmatizirani. Što je sa drogerašima, ludomirima, agresivcima, tabletomanima za volanom. Dajte da vidimo i njihovu statistiku mrtvaca i povrijeđene, a i spotove i sa njima.