Tbilisi na nogama

VIDEO: Silovali zatvorenike drškom metle, Gruzijci traže pravdu

Foto: Screenshot (YouTube)
VIDEO: Silovali zatvorenike drškom metle, Gruzijci traže pravdu
19.09.2012.
u 14:54
U glavnom gradu ljutiti prosvjednici tražili su ostavku ministra odgovornog za zatvorski sustav, a u srijedu je ministar odlučio odstupiti jer su se "njegovi napori da zaštiti ljudska prava u zatvorima pokazali nedostatnima"
Pogledaj originalni članak

Videosnimka fizičkog i seksualnog zlostavljanja zatvorenika u Tbilisiju izazvala je burnu reakciju Gruzijaca i prosvjede diljem zemlje. Na snimci se vidi kako zatvorski čuvari tuku zatvorenike, a jednog od njih čak su i silovali drškom metle.

Ministar u čijoj nadležnosti se nalaze zatvori bio je prisiljen podnijeti ostavku nakon što je snimka iz zatvora emitirana na nacionalnoj televiziji, donosi BBC, a vladajuća stranka uvjerena je kako iza emitiranja snimke stoji opozicija koja ih želi diskreditirati uoči nadolazećih izbora.

Videosnimka zlostavljanja iz zatvora Gldani objavljena je jučer, a izazvala je cjelonoćne prosvjede u Tbilisiju i u Batumi. U glavnom gradu ljutiti prosvjednici tražili su ostavku ministra odgovornog za zatvorski sustav, a u srijedu je ministar odlučio odstupiti jer su se "njegovi napori da zaštiti ljudska prava u zatvorima pokazali nedostatnima".

Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili ostao je šokiran objavljenom snimkom te je obećao kako će svi dogovorni za bilo koji oblik zlostavljanja biti kažnjeni.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

IS
istima
16:37 19.09.2012.

Nisam baš sigurn da bi svim osuđenicima zatvor trebao biti godišnji odmor....... Sjetimo se Paravinje, nesretne Meksikanke i mnogih drugih....

OB
-obrisani-
22:46 19.09.2012.

tuzno

BO
boston
13:30 20.09.2012.

Strah cini cuda, i strah od zatvora bi mnoge odvratio od kaznenih djela. Nema straha od komfora, slobodnih vikenda i slicno.