AKCIJA EUROPOLA, DEA-e i GUARDIA CIVIL

VIDEO Razotkriveni u velikoj akciji: Plaćene ubojice koristili za naplatu dugova za drogu

Foto: Europol
Europol
Foto: Europol
Europol
Foto: Europol
Europol
Foto: Europol
Europol
22.01.2021.
u 09:57
Tijekom istrage identificirane su i osobe koje su nabavljale luksuznu robu za šefove grupe, što je bio jedan od načina pranja novca i ubacivanje tog novca u redovne financijske  sustave
Pogledaj originalni članak

Španjolska Guardia Civil u suradnji s Europolom i američkom DEA-om razotkrila je kriminalnu skupinu koja se među ostalim bavila i pranjem novca za južnoameričke narko kartele. Kako je priopćeno, sumnja se da se ta skupina bavila naplatom dugova i pranjem  novca od trgovine drogom.

Osim toga angažirali su plaćene ubojice te ljude koji su se bavili prijetnjama i utjerivanjem dugova. Imali su mrežu plaćenih ubojica  koju su koristili kako bi diljem Španjolske od drugih kriminalnih organizacija prikupljali novac za drogu koja je kupljena od južnoameričkih kartela.

Tijekom istrage identificirane su i osobe koje su nabavljale luksuznu robu za šefove grupe, što je bio jedan od načina pranja novca i ubacivanje tog novca u redovne financijske  sustave. U akciji su uhićene četiri osobe, inače državljani Kolumbije, Španjolske i Venezuele. Osim toga sedam osoba i jedna tvrtka optuženi su za činjenje kaznenih djela. U Španjolskoj su pretražene tri kuće, a oduzeto je više luksuznih automobila te vatrenog oružja i streljiva. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IS
Istnaboli
10:46 22.01.2021.

Svedo,Marihuana Nije droga

SV
Svedo
10:17 22.01.2021.

španjolska ili amerika ista prica, droga je novac i moc samo treba pamet i muda pa da si malo lud prolazi. Veliki dio amerika je napravljeni od droge i uvijek se šverca, da je legalno tko bi prodavao a konoplja medecinska sve lijeci pa sada tko je kriv. Jeli bi prodavali i švercali ako vam dijete pati od teške bolesti a korupcije svigdje ima a kod nas U hr su svi dileri na stolicama osim milanovic koku uzima a ne prodaje...