POGLEDAJTE

VIDEO Brutalna snimka iz SAD-a: Braća uhvatila trenutak kad ih je poklopila lavina

Foto: facebook/instagram
VIDEO Brutalna snimka iz SAD-a: Braća uhvatila trenutak kad ih je poklopila lavina
09.02.2021.
u 13:59
– Bio je mrak, nisam znao gdje sam. Nisam znao koliko je velika lavina, gdje je Miles, gdje je drugi brat ili bilo tko drugi iz naše grupe – opisuje Hunter
Pogledaj originalni članak

Ovaj dramatični video dolazi s gorja Uinta u američkoj saveznoj državi Utah. Dok su braća Penrose i družina vozili motorne sanjke po dobro im poznatom terenu, iznenadila ih je lavina. Neki su joj uspjeli pobjeći, no drugi su ostali zarobljeni pod njom.

Kao već mnogo puta prije, Hunter i Miles krenuli su se zabavljati na snježnim obroncima Stjenjaka. S društvom su vozili motorne sanjke i uživali u lijepom sunčanom danu.

No, bio je potreban samo trenutak da se idila pretvori u noćnu moru. Kad su osjetili podrhtavanje tla, prvo su pomislili da se radi o potresu. Međutim, čuli su tutnjavu na obližnjem vrhu te shvatili da ih sustiže lavina snijega.

Oni koji su bili nešto niže uspjeli su pobjeći pred navalom snježne mase, ali braća Penrose i Nate, koji je sve snimio, imali su manje sreće. Iako je pokrenuo mehanizam za lavinu na ruksaku, koji služi za napuhivanje balona što bi trebalo pomoći pri održavanju na površini, Hunter se brzo našao pod snježnom gomilom. Bio je dezorijentiran i jedino što je mogao micati bili su nožni prsti.

– Bio je mrak, nisam znao gdje sam. Nisam znao koliko je velika lavina, gdje je Miles, gdje je drugi brat ili bilo tko drugi iz naše grupe – opisuje Hunter. 

Iako je nakupina nad Nateovom glavom bila ''tvrda kao kamen'', upotrijebio je svu snagu i uspio rukom probiti rupu do površine. Tek tada je Miles, kojeg je zatrpalo samo do trupa, uspio locirati njegove pozive upomoć.

Jedino što je uspio vidjeti jest vrh njegove crne kacige. Krenuo je kopati i nakon nekoliko minuta uspio ga je izvući. U međuvremenu je ostatak ekipe pomogao Nateu, kojem je kroz bijeli pokrivač virila samo glava.

– Dok razmišljam o tome, prolazi mi kroz glavu kako je sve moglo završiti drukčije i koliko smo zapravo imali sreće – napisao je Hunter na Instagramu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BI
Biouskoli91
16:39 09.02.2021.

Bitno da je brutalno....

BE
Berlioz
20:11 09.02.2021.

Opomena za budale koje snimaju umjesto da bježe od lavine. Nadam se da je shvatio kakvu je idiotariju napravio.

BA
Barun007
16:16 09.02.2021.

LOL !!! tipovi imaju motorne sanjke i sjede ispod planine i čekaju da ih zatrpa lavina, i snimaju! Znači nisu se ni trudili pokušat makar malo otići s njenog puta. Nakon svega tu piše gluposti i glumi žrtvu. Šteta što im nije ništa.