Treći slučaj

Vidakoviću bomba nije bačena zbog Ive Sanadera

Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
'08.12.2011., Zagreb - Nastavljeno je sudjenje bivsem premijeru Ivi Sanaderu u slucaju Hypo banke i Ina - MOL kod suca Ivana Turudica. Svjedok Drago Vidakovic, bivsi direktora tvrtke Hypo Leasinga Kro
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'30.06.2012., Zagreb - Tijekom noci je bacena, a jutros pronadjena eksplozivna naprava u dvoristu kuce ciji je vlasnik Drago Vidakovic, bivsi sef Hypo Leasing Kroatiena. Policija i pirotehnicari aktiv
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'30.06.2012., Zagreb - Tijekom noci je bacena, a jutros pronadjena eksplozivna naprava u dvoristu kuce ciji je vlasnik Drago Vidakovic, bivsi sef Hypo Leasing Kroatiena. Policija i pirotehnicari aktiv
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
'02.06.2012., Zagreb - U Ulici Fra Luje Marune 24 nocas oko ponoci nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu u dvoriste obiteljske kuce pri cemu su ostecena su dva osobna vozila. Policija obavlja
01.07.2012.
u 23:15
Bivši šef Hypo Leasinga bio je u kući kad je bomba bačena, i sam je zvao policiju
Pogledaj originalni članak

 

Bomba bačena u dvorište Drage Vidakovića, bivšeg šefa Hypo Leasinga i svjedoka USKOK-a u postupku protiv bivšeg šefa HDZ-a i Vlade Ive Sanadera zbog primanja provizije 1995. godine, ne može se povezivati s aktualnim Sanaderovim suđenjem na zagrebačkom Županijskom sudu. Tako barem tvrde upućeni u oba slučaja te dodaju da nije jasno je li bomba, koja nekim slučajem nije eksplodirala, bila upozorenje Vidakoviću zbog nekih drugih stvari ili je možda riječ o zabuni.

Pala uz audi

Kako bilo, Vidaković, prema neslužbenim informacijama, tvrdi da se eksplozivna naprava, a riječ je o ručnoj bombi M-75, ne može povezivati s njegovim poslovnim potezima te da ne zna o čemu je zapravo riječ. Podsjetimo, bomba je bačena u dvorište kuće na Markuševečkoj cesti, kako policija navodi, u noći s petka na subotu između 23 i devet sati, i to uz Vidakovićev audi zagrebačkih registracija uz koji je bio parkiran i mercedes kalifornijske registracije. Iz nekog razloga nije eksplodirala iako je iz nje bio izvučen osigurač, a da leži pokraj vozila, Vidaković je osobno, doznajemo, obavijestio policiju u subotu jedan sat nakon ponoći.

Zašto je toliko dugo čekao da nazove 192, još uvijek se ne zna. Inače, u vrijeme za koje se pretpostavlja da je nepoznati počinitelj bacio eksplozivnu napravu u dvorište Vidaković je bio kod kuće, a koliko je poznato, do sada nije prijavljivao nikakve prijetnje policiji pa je čitava priča oko ovog incidenta još nejasnija. Nakon što su pirotehničari Protueksplozijskog odjela PUZ-a uništili bombu u subotu oko 16.30 sati, Vidaković je napustio kuću i odvezao se u nepoznatom smjeru.

Valja spomenuti da je bacanje bombe u Vidakovićevo dvorište već treći takav slučaj u Zagrebu u mjesec i pol dana, no eksplozivne su naprave u prijašnjim slučajevima eksplodirale. Jesu li ovi incidenti, u kojima na svu sreću nije bilo ozlijeđenih, povezani, tek se treba utvrditi. Je li možda nakon povratka u Hrvatsku iz SAD-a nekome stao na žulj ili se zamjerio, Vidaković najbolje zna. Hoće li po tom pitanju surađivati s istražiteljima, ovisi o njemu. A da već ima iskustva u razgovorima s njima, nije novost budući da se potkraj prošle godine i sam našao pod istragom zbog izvlačenja 20 milijuna kuna iz Hypo Leasinga.

Sumnjičilo ga se s još trojicom da je 2008. godine na račun nepostojećih usluga tvrtki Marijana Šegote, kao i još jednoj iza koje navodno stoji Šegota, isplatio oko 19,5 milijuna kuna te da su do srpnja 2007. godine tvrtki Stara Knežija isplatili više od 300 tisuća kuna za najam neke dvorane. U svjetlu ovih činjenica možda bi se trebao promatrati i incident u Vidakovićevom dvorištu, ali o tome još nema nikakvih službenih potvrda. Što se tiče njegova svjedočenja u postupku protiv Sanadera, svakako je zanimljivo da se Vidaković sam javio USKOK-u tvrdeći da je vidio predaju novca na parkiralištu iza zgrade Hypo Leasinga.

Digla im se kosa na glavi

– U jednom je trenutku izašao Kulterer, na stražnji izlaz zgrade, s kuvertom u ruci. Na parkiralištu ga je dočekao Sanader, pozdravili su se, Kulterer mu je dao kuvertu. Sanader se udaljio, ušao u automobil. S njim je bila gospođa crne kose, korpulentne građe – opisao je situaciju svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu. Od ovoga se obrani doslovno digla kosa na glavi pa se u raspravama o vjerodostojnosti svjedočenja moglo čuti da je ono šuplje jer je Mirjana Sanader u inkriminirano vrijeme navodno bila prilično vitka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

AU
Augustiner
23:22 01.07.2012.

netko ga sigurno jako voli!! pa mu baca bombe u dvorište....kakvi su naši "poduzetnici" dobro i prolaze još!!

CU
cutie
23:25 01.07.2012.

Zal boze sto hrvatska placa onoliku Policiju, bolje bi im bilo da placaju hitne pomoci i vatrogasce pa da ljudi neumiru ko mravi po ovoj vrucini.

DO
doktorica
06:41 02.07.2012.

bačena je zbog Marsovaca......