vesna pusić

'Ako Njemačka i Austrija zatvore granice, tada i Hrvatska mora zatvoriti granicu'

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Vesna Pusić
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
16.10.2015.
u 19:56
– Taj plan nema veze sa Slovenijom, nego s našim pripremama za slučaj da se počne događati ovo što se sada događa sa Mađarskom – objasnila je Pusić.
Pogledaj originalni članak

Plan C ne postoji u Sloveniji, ali kod nas postoji – kazala je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić gostujući u Dnevniku HRT-a.

"Hrvatska vlada otprije ima plan C, koji je dogovoren sa Slovenijom. U slučaju mađarskog zatvaranja granice, Hrvatska će početi provoditi taj plan u dogovoru i u stalnoj koordinaciji sa Slovenijom", poručili su danas iz Vlade, nakon čega su slovenski ministri Karl Erjavec i Vesna Gyorkos Žnidar kazali da ne znaju što bi bio "Plan C". 

– Taj plan nema veze sa Slovenijom, nego s našim pripremama za slučaj da se počne događati ovo što se sada događa s Mađarskom. Morali smo razmišljati što će biti ako Mađarska odluči zatvoriti granicu – objasnila je Pusić te dodala kako je jedina alternativa prebacivanju izbjeglica u Mađarsku njihovo preusmjeravanje preko Slovenije. Kazala je da "Plan C" nisu radili sa Slovenijom, već su s njima ranije dogovarali dva plana: prvi u slučaju da Mađarska zatvori granicu, a drugi da se manje izbjeglica šalje u Sloveniju ako Mađarska svoju granicu drži otvorenom.

"Ako Njemačka i Austrija zatvore granice, tada i Hrvatska mora zatvoriti granicu"

Naglasila je da će se Hrvatska sa Slovenijom dogovarati koliko izbjeglica će slati u Sloveniju kako bi im olakšali posao u vezi s njihovim zbrinjavanjem. – Ako Njemačka i Austrija zatvore granice, tada i Hrvatska mora zatvoriti granicu jer nema alternative. Dok Njemačka ne zatvori granicu, do tada će se ovakva situacija nastaviti – kazala je ministrica i dodala kako Hrvatskoj, nakon mađarskog zatvaranja granice, "ne prijeti nikakva humanitarna ni druga katastrofa" i da treba prestati plašiti ljude.

Pusić je danas telefonski razgovarala s povjerenikom Europske komisije za migracije Dimitrisom Avramopoulosom te je naglasila da joj je rekao kako je šokiran potezom Mađarske, a i njoj je nerazumljivo zatvaranje granice. – Njemačka ne zatvara granicu i nema nikakvog razloga da tranzitne scene zatvaraju granicu – kazala je Pusić te dodala da očekuje da Europska unija ubrzo val izbjeglica zatvori na granici s Grčkom.

>>Ostojić: Aktiviramo plan C. Izbjeglice će se transportirati prema granici sa Slovenijom

>>Slovenski ministar Karl Erjavec: Plan C ne postoji

>>Mađarska u ponoć zatvara granicu s Hrvatskom!

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

Avatar ČEPlN
ČEPlN
20:07 16.10.2015.

ludji od ludjeg

MI
mirtebi
20:22 16.10.2015.

Jugo kokos i njena borba protiv Hrvatske

UI
Uvijek_iskreno
20:34 16.10.2015.

nemate vi nist, samo lazete narodu!!