padaline u italiji

Venecija pod vodom: Turisti na Trgu svetog Marka plivaju

Foto: Reuters/Pixsell
Venecija pod vodom: Turisti na Trgu svetog Marka plivaju
12.11.2012.
u 15:17
U Toskani su 23 centimetra kiše pala u četiri sata, što je dovelo do toga da se rijeke Ricortola i Parmignola izliju iz korita, zbog čega su mnogi, kako javljaju lokalni mediji, utočište potražili na krovovima svojih kuća
Pogledaj originalni članak

Val padalina zahvatio je sjevernu i središnju Italiju i prisilio 200 ljudi u Toskani na evakuaciju. Više od tri četvrtine Venecije u ponedjeljak je ostalo poplavljeno, a turisti na Trgu svetog Marka plivaju, javlja Reuters.

''Visoka voda'' u Veneciji je dosegla 149 centimetara što je što je šesta najviša razina otkad je 1872. počelo mjerenje. Stanovnici tog grada hodaju u vodi do pasa, a turisti u kupaćim kostimima sjede za stolovima u potopljenim kafićima. U Toskani su 23 centimetra kiše pala u četiri sata, što je dovelo do toga da se rijeke Ricortola i Parmignola izliju iz korita, zbog čega su mnogi, kako javljaju lokalni mediji, utočište potražili na krovovima svojih kuća.

>> Trg sv. Marka pliva u moru, ali turistima ne smeta što su mokri

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZL
zlato
21:19 12.11.2012.

sodoma et gomora