Demografske mjere

Velikogorički pravaši izborili povećanje naknada za novorođene

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Velikogorički pravaši izborili povećanje naknada za novorođene
09.02.2019.
u 21:10
Jednokratna naknada za treće dijete u obitelji iznosi 10.000 kuna, dok naknada za četvrto i svako slijedeće dijete iznosi 15.000 kuna.
Pogledaj originalni članak

Odluka kojom u Velikoj Gorici jednokratna naknada za treće dijete u obitelji iznosi 10.000 kuna, dok naknada za četvrto i svako slijedeće dijete iznosi 15.000 kuna stupila je na snagu, priopćili su velikogorički HSP-ovci.

- Jedna od najvažnijih programskih smjernica Hrvatske stranke prava - Velika Gorica, oduvijek je bila pronatalitetna politika. Slijedom toga smo se, kao partner u velikogoričkoj vladajućoj koaliciji, zalagali za znatnije povećanje jednokratnih naknada za novorođenčad koje su u našem gradu do danas bile na razini nedostojnoj veličine i važnosti grada kao što je Velika Gorica, a sve kako bi time potakli rast i širenje obitelji - stoji u priopćenju velikogoričkog HSP-a te se dodaje:

- Budući je prijedlog Pravaškog saveza (HSP/HČSP) na koncu, prihvaćen od naših koalicijskih partnera, koristimo prigodu izraziti veliko zadovoljstvo da je stupila na snagu Odluka koju je potpisao gradonačelnik Dražen Barišić, a kojom će, s prvim danom siječnja 2019. godine, jednokratna naknada za treće dijete u obitelji iznositi 10.000 kuna, dok će naknada za četvrto i svako slijedeće dijete iznositi 15.000 kuna. Ovim pravaškim demografskim mjerama Veliku Goricu smo svrstali među lokalne jedinice koje najviše izdvajaju za novorođene.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.