Pod kontrolom džihadista

Velika ofenziva: Iračke snage oslobodile trećinu istočnog dijela Mosula

Foto: Reuters/PIXSELL
Velika ofenziva: Iračke snage oslobodile trećinu istočnog dijela Mosula
15.11.2016.
u 17:08
Na južnoj bojišnici, snage ministarstva unutarnjih poslova približavaju se zračnoj luci Mosul
Pogledaj originalni članak

Iračke snage zauzele su više od trećine istočnog dijela Mosula, priopćio je u ponedjeljak glasnogovornik iračkih oružanih snaga, a vijest stiže četiri tjedna nakon pokretanja ofenzive u cilju vraćanja kontrole nad gradom iz ruku sunitskih džihadista Islamske države.

– Više od trećine istočne strane grada je oslobođeno – kazao je Saad Maan na konferenciji za novinare u Bagdadu.

Ofenziva na Mosul pokrenuta je 17. listopada iz smjera sjevera, istoka i juga. Snage na istočnom krilu prve su koje su stigle do Mosula, a iračke specijalne protuterorističke postrojbe zauzele su više gradskih četvrti.

Na južnoj bojišnici, snage ministarstva unutarnjih poslova približavaju se zračnoj luci Mosul. ISIL je 2014. zauzeo golema područja sjeverno i zapadno od Bagdada. Osim većeg dijela Mosula, ISIL i dalje kontrolira grad Tal Afar te područja u zapadnoj pokrajini Anbar.

> > Iračke snage oslobodile Nimrud od IS-a

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar superhik74
superhik74
17:19 15.11.2016.

Oslobodjena je 1/3 od 1/4 (istocni) Mosula. Koji uspjeh i koji napredak ! Kada se samo sjetim da je za vrijeme "dikatatora" Saddama Husseina 100 % Mosula je bilo slobodno, i istocni i zapadni i sjeverni i juzni dio.

Avatar cera
cera
18:37 15.11.2016.

1.5 cesta oslobodjena