AFERA U WASHINGTONU

Veleposlanica Grabar-Kitarović pozvana na razgovor u Zagreb

Foto: Arhiva VL
Veleposlanica Grabar-Kitarović pozvana na razgovor u Zagreb
10.03.2010.
u 15:14
Poziv veleposlanici nema težinu službenog poziva na konzultacije, već se prije radi o opomeni kako se takvi bezrazložni troškovi ubuduće ne mogu tolerirati.
Pogledaj originalni članak

Zbog utvrđene zloporabe korištenja službenog vozila veleposlanstva RH u Washingtonu, veleposlanica Kolinda Grabar-Kitarović bit će pozvana na razgovor u Zagreb radi daljnjih objašnjenja. Naloženo joj je također vraćanje automobila u veleposlanstvo i njegovo korištenje u skladu s aktima Ministarstva te nadoknada neopravdanih troškova - javljeno je iz MVPEI-ja.

Naime, veleposlanica Kolinda Grabar-Kitarović, uz službeni automobil hrvatskog veleposlanstva marke cadillac DTS s vozačem na raspolaganju 24 sata na dan, za sebe i svoju obitelj koristila je i drugi službeni automobil, toyotu siennu. Utvrđeno je kako je u razdoblju od 22. srpnja 2008. godine do 4. ožujka 2010. godine prijeđeno 47.778 kilometara, za što nije vođena evidencija korištenja propisana aktima MVPEI-ja, navodi se u obrazloženju tog ministarstva.
U priopćenju se dodaje kako bi prihvaćanje takve prakse otvorilo mogućnost da svaki šef misije (81 diplomatsko-konzularno predstavništvo) ima dodatno službeno vozilo za sebe i svoju obitelj s plaćenim troškovima.

Poziv veleposlanici da dođe na razgovor u Zagreb nema težinu poziva na konzultacije, niti se u ovom trenutku, kako doznajemo, razmatra mogućnost njezina micanja iz Washingtona. Bez obzira na pronađene nepravilnosti, veleposlanica Grabar-Kitarović među najboljim je predstavnicima Hrvatske u svijetu i slovi kao vrsna diplomatkinja.

Ivan Sarić, djelatnik sigurnosti koji je obitelj veleposlanice nedopušteno pratio i snimao te snimke objavio, priznao je svoj čin. Zbog teške povrede službene dužnosti, MVPEI je, kako se navodi, uputio zahtjev za pokretanje postupka protiv tog djelatnika pred službeničkim sudom.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

BI
bigboii
16:44 10.03.2010.

Kolindi ovo ne treba previše zamjerati. Pogriješila jest, ali upozorenje je dovoljna kazna. Nije ovo ništa strašno

KR
krenica
17:00 10.03.2010.

To je naša inteligencija,koji misle da su sa druge planete.Žužul se ponaša i trošio ka Šeik,Jurica nam kocka i krade,onaj u Libiji trguje alkoholom a Presjednikov savjetnik ex Ambasador u Londonu pravi partije u naj skupljem hotelu u Londonu a sad ova gospodična. Doklen ovo ide?

KA
Kakma
16:43 10.03.2010.

Glavno je da je frizura besprijekorna,kao uvijek.ostalo nije vazno.Krade se u Americi krade u Hrvatskoj nije vazno.Hrvatska raja ce vec to platiti.