PRIJAVIO MESIĆA

Vekić: Ako ja budem skupljao dokaze, neka ona ne dobije plaću

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Vekić: Ako ja budem skupljao dokaze, neka ona ne dobije plaću
31.10.2011.
u 14:07
– Zamjenica zagrebačkog ŽDO-a Dunja Pavliček zatražila je da preciziram koje je dokumente Mesić dostavio Haaškom sudu – objasnio je Vekić.
Pogledaj originalni članak

Ciničnim potezom ocijenio je danas predsjednik Hrvatske straže i ratni ministar MUP-a Ivan Vekić zahtjev zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva da u roku od 15 dana nadopuni svoju kaznenu prijavu protiv bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. Podsjećamo, Vekić je u lipnju zbog odavanja državnih tajni Haaškome sudu podnio kaznenu prijavu protiv Mesića.

– Zamjenica zagrebačkog ŽDO-a Dunja Pavliček zatražila je da preciziram činjenični opis kaznenog djela, odnosno da točno navedem koje je dokumente Mesić, protivno zakonskoj proceduri, dostavio Haaškom sudu, stupanj tajnosti dokumenata, jesu li ti dokumenti kasnije deklasificirani kao tajni te, ako jesu, kojeg je datuma donesena takva odluka. Moja stranka, ni ja kao njezin predsjednik, ne raspolažemo sredstvima ni institucionalnom moći državnih tijela, kako bi prikupili potrebne obavijesti. Njih može zahtijevati jedino Državno odvjetništvo, a ne podnosilac kaznene prijave – uzvratio je Vekić.

Kako je dodao, u prikupljanju dokaza sprječava ga i nemogućnost odlaska u inozemstvo, budući da se, skupa s još 44 hrvatska branitelja, nalazi na srbijanskoj optužnici za ratne zločine. 

– Je li zagrebački ŽDO "odvjetništvo Stjepana Mesića ili Republike Hrvatske" – pitao je Vekić nazvavši Mesića veleizdajnikom kojega je pozvao da ga tuži ako su njegove tvrdnje netočne.

Budući da bi u slučaju da on i članovi stranke skupljaju dokaze radili posao zamjenice zagrebačkog ŽDO-a, predložio je da D. Pavliček ne prima plaću. Barem dok ne prikupe potrebne dokumente.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 169

DB
delko bogdanić
15:54 31.10.2011.

odličan prikaz kako i danas rade udbaške strukture http://www.hkv.hr/izdvojeno/tribine/demokracija/6426-izlaganje-ante-belje-s-tribine-hkv-a-qudba-je-ostala-ivaq.html

OB
-obrisani-
20:55 31.10.2011.

Obrisan ti je komentar zato što imaš čudne sklonosti prema kozama.

MG
mmiro1000@gmail.com
08:19 01.11.2011.

MESIC JE KRIMINALC ) SNJIM NA VJESALA