Priopćenje

"Većina trećemajaca prepoznala je u čiju je korist Šoljić radio"

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
"Većina trećemajaca prepoznala je u čiju je korist Šoljić radio"
05.10.2011.
u 12:22
Predsjednicu Radničkog vijeća "3. maja" čudi "naknadna pamet" manjine članova RV-a. Znali su za konferenciju za novinare i što će se na njoj govoriti, kaže N. Jelinić Starčević
Pogledaj originalni članak

Predsjednica radničkog vijeća Brodogradilišta “3. maj” Nada Jelinić Starčević danas je reagirala na priopćenje članova Radničkog vijeća riječkog škvera, koje su u ponedjeljak potpisali Juraj Šoljić, Krešimir Jerić, Predrag Knežević, Krešo Grgurinović, Robert Diraka i Boris Bučanac, a u kojem se ograđuju od izjava predsjednice RV-a iznesenih na prošlotjednoj konferenciji za novinare. 

Priopćenje Nade Jelinić Starčević donosimo u cijelosti. 

“Neistinita je tvrdnja da se članovi Radničkog vijeća brodogradilišta “3. maj” ograđuju od izjava predsjednice RV-a Nade Jelinić Starčević, čime se, a da nije navedeno da je riječ o  manjini članova, insinuira da je RV  protiv istupa svoje predsjednice. Prema poslovniku o radu RV-a, čl. 5., predsjednica RV-a predstavlja RV. Na sastanku u srijedu 28. rujna RV je raspravljao o presici, svi su članovi bili pozvani da na njoj prisustvuju, a svi prisutni, uključivo i dio članova RV-a iz redova Sindikata metalaca Hrvatske nije imalo ništa protiv presice, ali su se “naknadnom pameću” poslije ogradili od istupa svojih kolega i predsjednice RV-a. Prema tome, neistina je i izjava tih članova da nisu znali za presicu, što može posvjedočiti većina članova RV-a. Kako je sve to što je rečeno u korist hrvatske brodogradnje i “3. maja”, tim više čudi “naknadna pamet” manjine članova RV koji u svom priopćenju sugeriraju temu presice – kritiku uprave, a da to nisu došli reći na samu presicu. Svi su spomenuti članovi  članovi RV-a s liste Jurja Šoljića, koji je izgubio na izborima za RV, iako je bio glavni povjerenik većinskog sindikata u “3. maju”, jer je većina trećemajaca prepoznala u čiju korist je radio kad je najavljivao potpisivanje s A-tecom.”

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.