Upozorenje

Budite oprezni tijekom blagdana, za katastrofu je dovoljno 30 sekundi

Foto: Instagram
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Prskalice
Foto: Instagram
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
Požar stana
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Pirotehnička sredstva
Foto: Instagram
Foto: Instagram
05.12.2017.
u 12:37
Hrvatska vatrogasna zajednica pozvala je građane na oprez za vrijeme nadolazećih božićnih blagdana upozorivši da zbog upotrebe neispravne božićne rasvjete često izbijaju požari na stambenim objektima.
Pogledaj originalni članak

"Dolaskom razdoblja adventa povećava se opasnost od izbijanja požara. Božićna rasvjeta koja se upotrebljava prilikom ukrašavanja često je neispravna, a prskalice se stavljaju u blizini gorivih površina. Nerijetko se upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju bez nadzora u blizini božićnog drvca. Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Budući da se takvo drvce brzo osuši, a puno je smole, samo 30 sekundi je dovoljno da drvce izgori i zahvati okolni namještaj", ističe u priopćenju Hrvatska vatrogasna zajednica.

Također se prilikom bacanja pirotehničkih sredstava ne vodi briga o površini na koju će ti predmeti pasti što, upozoravaju, može dovesti do požara. 

Stoga vatrogasci savjetuju građane da upaljene svijeće ne ostavljaju bez nadzora, da ne koriste neispravnu božićnu rasvjetu, ne pale prskalice na boru, ne postavljaju bor u blizini izvora topline te da budu oprezni s korištenjem pirotehničkih sredstava.

"Jako malo je potrebno da bi požar izbio, a isto tako je mali napor potreban kako bi se požar spriječio. Pridržavanjem savjeta vatrogasaca zajednički možemo osigurati mirne blagdane za građane, ali i za vatrogasce", poručio je načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.